17 травня 2022 09:23

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "У нас є один вихід - вийти на поле і битися"

Півзахисник збірної України розповів про свою форму напередодні матчів за національну збірну України.


– Як ти оціниш свою ігрову форму перед матчами збірної України? Твоя форма зараз краща, ніж перед Євро-2020 минулого року?

– Як мені здається, то вона десь на такому ж рівні. Якщо порівняти хвилини, які я грав, то вийде плюс-мінус те саме. У мене є досвід, який допоміг мені підготуватися до чемпіонату Європи. Чому я граю за молодіжну команду «Вест Хема»? Тому що не можу бути поза грою два-три тижні. Можливо, рівень там не такий високий, але потрібно грати.

Фізично я себе почуваю нормально. Цілеспрямовано готую себе до матчів збірної. Я знаю свою тіло, знаю, що мені потрібно і як себе готувати, щоб підійти до цих матчів максимально готовим. Для мене це останній шанс зіграти на чемпіонаті світу. Я розумію, наскільки це важлива гра.

– Перед Євро-2020 у тебе не було ігрової практики, але ти зіграв блискуче: 2 голи, дві гольові передачі і збірна вийшла до чвертьфіналу турніру. Зараз у гравців українських клубів немає ігрової практики. Наскільки цей факт може вплинути?

– Звичайно, він вплине. На мій погляд, ми можемо перемогти за рахунок емоцій. Ми знаємо, що можемо принести маленьку радість нашим людям. І лише за рахунок цього можемо перемогти. Якщо бути чесними перед собою, то товариські матчі це одне, а офіційні - зовсім інше. Коли ти не граєш пів року, як гравці клубів УПЛ, то ти без змагального процесу. Без цього важко підготуватися і вийти на пік форми.

Але ми у безпрограшній ситуації: якщо ми програємо – всі розуміють, що ми не готувалися нормально. Дехто в підвалах сидів місяць, хтось за тиждень приїде, хтось місяць у таборі збірної. Якщо програємо, то програємо. У нас люди гинуть, а нам треба у футбол грати.

У нас є один вихід - вийти на поле і битися. Віддати все, що у тебе є. Остання гра твого життя. Це про мене. Мені 32 роки і це буде остання гра, щоб вийти на чемпіонат світу.