16 травня 2022 21:11

Гравець-гей Деніелс про гомофобію: "Я граю у футбол, а кривдники щось кричать, але все ж таки платять за матч. Я залишаюся собою і заробляю гроші"

Хавбек "Блекпула" Джейк Деніелс, який зізнався, що він гей, поділився думкою про гомофобію.

«Тема гомосексуалізму у футболі досі залишається табу. Це пов'язано з тим, що багато гравців хочуть бути відомими завдяки своїй мужності, тоді як люди вважають, що гей – людина слабка, що це може стати приводом для глузування під час гри.

Я розумію, що часом можу стикатися з гомофобією. Але я дивлюся на це так: я граю у футбол, а кривдники щось кричать, але платять за те, щоб подивитися на мою гру. Виходить, я залишаюся собою, але заробляю на цьому гроші. Загалом, кричіть, що хочете, різниці немає. Я не привчу людей говорити гидоти, але можу навчитися не звертати на це увагу.


Сподіваюся стати прикладом для тих, хто теж хоче зробити камінг-аут. Нехай думають, що якщо цей хлопець зміг, то й вони зможуть.


Я знаю, що у кожного своя ситуація, що на неї впливають різні фактори, які можуть і відлякати, особливо, коли справа стосується футболу. Але якщо ви думаєте, що ви готові зробити камінг-аут, то розмовляйте з людьми. Я знаю, це складно, але поговоріть із близькими – і отримайте потрібну вам підтримку», – сказав Деніелс.