15 травня 2022 10:24

Юрій САК: "Шанси збірної України стали трохи нижчими, але вони все одно вищі, ніж у Шотландії"

Про минулий матч з Боруссією (Менхенгладбах) та найближчі перспективи збірної України, особливо у світлі протистояння плей-офф відбору ЧС-2022 із Шотландією, сайт zbirna.com поговорив з колишнім гравцем головної команди країни Юрієм САКОМ.


- Юрію Миколайовичу, які ваші враження від гри збірної України з німецькою командою?

— Незважаючи на те, що синьо-жовті виступали не в оптимальному складі, мені дії колективу сподобалися, особливо їхній вихід в атаку. Сильний матч провів Михайло Мудрик, який має чудові швидкісні якості. Був непоганий контроль м'яча. Щоправда, є проблеми в обороні, за що нас покарали. Але загалом, з огляду на ситуацію з нашим внутрішнім футболом, команда Олександра Петракова порадувала.


- Якщо пофантазувати, то чи така збірна має право на життя?

- Безперечно. Ми маємо гарну перспективну молодь. Вона набиває шишки, але прогресує. Проте, не варто забувати про наших легіонерів, які роблять збірну України ще сильнішими.


- Чи буде великою проблемою для Олександра Петракова той факт, що наставнику, по суті, за тиждень (коли команда збереться у повному складі) потрібно привести підопічних до спільного знаменника?

— Ви маєте рацію, часу буде дуже мало. Але треба розуміти, що наші легіонери будуть в ігровому тонусі, тому головний тренер зможе зробити так, щоб до поєдинку відбору ЧС-2022 збірна виглядала збалансованою.


- Шанси у протистоянні Шотландії та України одразу після жеребкування і зараз відрізняються?

— Можливо, наші шанси й стали на кілька відсотків нижчими, проте у синьо-жовтих вони все одно вищі. Дуже важливо, щоби наші футболісти підійшли до цієї гри здоровими.


- У чому ви бачите перспективи нашої збірної у поєдинку 1 червня?

— Мені здається, що наші легіонери мають взяти на себе тягар відповідальності, заспокоїти партнерів, бути максимально зібраними. Все-таки ті європейські чемпіонати, в яких виступають наші футболісти, дають привід із оптимізмом дивитись у найближче майбутнє збірної України.


- Емоційний стан найкраще буде на боці збірної України?

- Почасти. Адже поєдинок пройде в Шотландії і місцеві фани у будь-якому разі гнатимуть свою команду вперед. Сподіваюся, що велика підтримка буде і на боці збірної України, це дуже потрібно хлопцям, особливо у нинішній ситуації, в якій є наша країна.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК