13 травня 2022 23:37

"Флора" – "Динамо" 0:3. Звіт про матч

У сьомому матчі благодійної серії «Матч за мир. Зупинимо війну в Україні!» київське «Динамо» зустрілося у Таллінні з естонською «Флорою», яка є найтитулованішим клубом своєї країни.


Ця зустріч відбулася у день народження київського клубу – сьогодні відзначається 95 років з дня заснування «Динамо». Також у цей день увесь футбольний світ віддає данину пам’яті видатному гравцю та тренеру «Динамо» Валерію Лобановському.


Окрім самої товариської гри на стадіоні відбувся музичний перформанс, організований медіа-холдингом «1+1 media» у партнерстві з ФК «Динамо». Метою проєкту є привернути увагу до драматичних подій, які відбувається в Україні, зокрема до міста Маріуполь, де зараз в оточенні знаходяться воїни ЗСУ, закликати весь світ врятувати українських бійців та цивільних із заводу «Азовсталь», які тримають мужню оборону у Маріуполі, та посприяти процедурі їх екстракції.


Усі учасники перформансу були вдягнені у худі із зображеннями героїв, які зараз боронять Маріуполь, а також у футболки з назвами міст, які найбільше страждають від війни.


Ведучою музичної частини виступила українська співачка Віра Кекелія. Подія почалася з пісні-присвяти «Місто Марії» молодої виконавиці з Маріуполя Олександри Ліщук. Гімн України виконав через відеозв’язок соліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя, який знаходиться зараз разом із побратимами з ЗСУ на передовій – у Харкові, а також співачка Alyona Alyona безпосередньо зі стадіону у Таллінні.


А в перерві матчу глядачі побачили та почули дует у виконанні іншої відомої співачки Христини Соловій, яка заспівала разом із 12-річної дівчинкою Ксенією Резницькою. Дівчинка, яка з раннього дитинства займається вокалом, народилася та донедавна жила в Маріуполі, поруч із Драматичним театром, який нещадно знищили російські окупанти.


Гравці «Динамо» уже традиційно вийшли на поле із прапорами України на плечах. Склад команди Мірчі Луческу був незвичним. За відсутності 11-ти збірників у старті вийшли кілька молодих гравців, які поки нечасто грають за основну команду.


Незважаючи на це, саме динамівці диктували хід гри на футбольному полі. На перших хвилинах воротам «Флори» найбільше загрожував бомбардир киян у цьому турне Владислав Ванат, який двічі пішов у пресинг на голкіпера естонців Паплавскіса.


Відкрили рахунок гості на 16-й хвилині. Після вкидання з-за бокової на правому фланзі атаки м’ячем заволодів Вікентій Волошин, змістився в центр та завдав удару лівою ногою низом з-за меж штрафного майданчика – м’яч опинився у нижньому куті воріт.


У середині тайму мав чудовий шанс подвоїти рахунок Денис Антюх, який з передачі Ваната пробивав з кута воротарського майданчика, але не влучив у площину. Кияни продовжували грати першим номером, атакувати, і наприкінці тайму забили другий м’яч.


Після розіграшу кутового Володимир Шепелєв підхопив м’яч у штрафному майданчику на лівому фланзі та прострілив уздовж воріт на дальню стійку, де першим на м’ячі був Микита Бурда, який в один дотик з меж воротарського майданчика переправив м’яч до сітки.


По перерві динамівці продовжили домінувати на полі і невдовзі довели рахунок до розгромного. На 60-й хвилині Шепелєв прорвався до штрафного майданчика «Флори» лівим флангом та підключив до атаки Вівчаренка. На потужний удар Костянтина зреагував голкіпер, але відбив м’яч перед собою, а на добивання встиг Ванат, який все ж не залишив поле без забитого м’яча.


Динамівці продовжували атакувати та створювати гольові моменти до останніх хвилин та завершили гру впевненою перемогою з рахунком 3:0. Після фінального свистка глядачі почули знамениту пісню «Imagine», написану Джоном Ленноном, яка є символом пацифізму. Її виконали українські та естонські співачки.


Match For Peace

«Флора» - «Динамо» - 0:3

13.05.22. Таллінн. A. Le Coq Arena


«Флора» (стартовий склад): 1. Паплавскіс, 27. Ліландер, 3. Ліпп, 15. Тамм, 25. Калласте, 28. Зоометс, 35. Поом, 74. Кураксін, 10. Міллер, 8. Оямаа (к), 11. Шаповалов.


«Динамо»: 71. Бойко (35. Нещерет, 46), 9. Кравченко (19. Малиш, 64), 6. Бурда (34. Дячук, 79), 73. Боль, 14. Вівчаренко, 44. Дубінчак (20. Блізніченко, 85), 8. Шепелєв, 18. Андрієвський (к), 99. Антюх (15. Царенко, 64), 28. В. Волошин (89. Бражко, 79), 17. Ванат.


Голи: В.Волошин (16), Бурда (42), Ванат (60)


Фото: ФК "Динамо"