10 травня 2022 17:19

Офіційно: збірна України проведе спаринг із хорватським клубом

Українська асоціація футболу досягла згоди з хорватським клубом «Рієка» з однойменного міста щодо проведення контрольного матчу 18 травня. Гра, що відбудеться на домашній арені клубу, стадіоні «Руєвіца», розпочнеться о 19.00 за київським часом.


УАФ та «Рієка» домовилися, що кошти, зібрані від продажу квитків, буде переказано на запроваджену Президентом України Володимиром Зеленським глобальну платформу підтримки України United24, мета якої — об’єднати людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти нашій країні. Національна команда, підтримуючи цю ініціативу Глави Держави, розмістить на ігровій формі, в якій виходитиме на свої підготовчі матчі, шеврон із назвою платформи — U24.

Вартість квитків на гру в Хорватії — від 20-ти до 70 кун (приблизно від 2,5 до 10 євро). Арена «Руєвіца» вміщує понад 8 тис. глядачів. Це новий стадіон клубу «Рієка», відкритий 2015 року. Попередній, «Кантріда», відомий на всю Європу тим, що розміщений під мальовничою скелею, наразі не використовується, оскільки його інфраструктура застаріла та потребує реконструкції.

НХК «Рієка», заснований понад сто років тому (1906), є третім за значенням клубом Хорватії. Перший в історії титул національного чемпіона він здобув п'ять років тому (2017), ще сім разів вигравав срібні медалі. Також у доробку «Рієки» — шість Кубків Хорватії та два Кубки колишньої Югославії. У попередньому розіграші національного чемпіонату «Рієка» фінішувала третьою. За два тури до завершення поточної першості команда йде на четвертій позиції.

Додамо, що цього сезону «Рієка» вийшла до фіналу національного Кубку, в якому 26 травня зіграє з «Хайдуком».

Олександр Гливинський