26 квітня 2022 22:07

Євген ДИКИЙ: "Сподіваюся, найближчим часом ми відсвяткуємо перемогу над рашистами та повернемося до наших звичних справ"

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий ексклюзивно для Fanday.net підбив підсумки сьогоднішнього засідання Прем’єр-ліги, на якому було прийняте рішення визнати поточній чемпіонат незавершеним.


Євген Дикий у розмові з редактором Fanday.net розповів, що розглядається варіант, при якому клуби цього сезону не понизяться у класі, а УПЛ розшириться до 18 команд. Також Українська Прем’єр-ліга веде перемовини із провідними європейськими лігами щодо фінансової підтримки українських клубів.

— Євгене, підбийте підсумки сьогоднішнього засідання УПЛ.

— Сьогодні розглядалося питання про завершення сезону Прем’єр-ліги-2021/22. За підсумками засідання клуби одностайно підтримали пропозицію, що чемпіонат не може бути дограним. Таким чином, турнірну таблицю затвердили станом на 24 лютого 2022 року, нагородження призерів проводитись не буде. Далі це рішення буде передане за затвердження виконкому УАФ.

— Інших варіантів, наприклад, зафіксувати таблицю за підсумками першого кола, не розглядали?

— Інших пропозицій не надходило.

— Що буде з розіграшем Кубку України?

— Ми це питання не розглядали, воно знаходиться у компетенції УАФ.

— Коли має відбутись виконком УАФ?

— Думаю, протягом двох тижнів.

— Як буде здійснюватися підвищення у класі з Першої ліги в УПЛ?

— В цьому напрямку створено робочу групу, яка опрацює дане питання протягом місяця. Наприкінці травня – на початку червня буде проведена очна зустріч за ініціативи президента УАФ Андрія Павелка, де ми більш детально розглянемо це питання і варіанти початку нового сезону.

Попередня ініціатива в тому, щоб ніхто не вилітав, у зв’язку із тим, що сезон не було дограно. Що стосується підвищення в класі, то ми розглянемо всі варіанти, щоб задовольнити потреби вболівальників, клубів УПЛ і Першої ліги. Якщо буде потрібно, то розробимо необхідний формат, який влаштує всіх учасників процесу.

— Тобто можливо, що УПЛ навіть розшириться до 18 клубів?

— Я б не відкидав такий варіант. Його обов’язково розбере робоча група.

— Чи реально розпочати новий сезон в запланований термін?

— З урахуванням продовження військового стану нам важко робити якісь прогнози. Сподіваюсь, найближчим часом ми відсвяткуємо перемогу над рашистами і повернемось до наших звичних справ.

— У якому напрямку ще працює УПЛ?

— Ми контактуємо з провідними європейськими лігами щодо можливої фінансової допомоги українським клубам. 29 квітня відбудеться Генеральна Асамблея Асоціації європейських ліг, на якій я звернусь до всіх учасників Провідних європейських ліг щодо фінансової допомоги нашим клубам.

Також ми продовжуємо контактувати із потенційними учасниками, які були зацікавлені у нашому тендері на медіаправа єдиного телепулу. Коли ми повноцінно повернемось до організації чемпіонату, то обов’язково повернемось і до процедури тендеру.