15 квітня 2022 21:00
5

Блогер: "До старанності Антюха питань немає, а ось фаза прийняття рішень підводить"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі продовжує аналізувати гру "Динамо" з "Галатасараєм".


Динамо 3:1 Галатасарай
Усереднені позиції, розподіл атак та передач


Гравці по різному справляються з навантаженями: хтось краще, хтось гірше. Буяльський - залізна людина. У матчі з Сараєм поділив першість з Поповим за кількістю певернень м`яча - 9! При чому 6 (!) з них на половині суперника. Це все до того, що Буяльський залежний від команди: грає команда і він на видноті. В атаці у Віталія чудовий гол, але після 10 доторків м`яча у штрафному майданчику Легії, вчора лише 2!


Одна з причин - кондиції Шапаренко, що поки не дозволяють йому проводити з високою інтенсивністю другу гру за три доби. Микола став лідером команди за виконаними передачами (53), але звичну роль сполучення оборони та атаки виконати не зміг: 5 втрат на власній половині за 60 хвилин (це не просто багато, це суттєво більше звичних 3.25/90). Замість нього цей функціонал виконував Сидорчук. Усі ми знаємо, що Сергій додає у процесі від матчу до матчу, але в Стамбулі вже він отримав найбільшу кількість передач від партнерів (плюс звично став лідером за пасами до фінальної третини та з просуванням). Гол Буяльського це відмінний пас капітана на Караваєва, а гол Бєсєдіна - це перехоплення капітана. Тож він вже не на початковому етапі індивідуальної готовності.


Шапа не зміг виконати і стандартної кількості забігів з просуванням м`яча. Але тут не має якоїсь сенсації: його позиція найбільш вимоглива до витривалості. Шапаренко першим йде відбирати, в перших рядах і з м’ячем. За півтори місяці усе можна надолужити.


З Легією динамівцям вистачило енергії на швидкий темп руху м`яча. А у відборі не було поставлено складних задач. Резерв Галатасараю поставився до гри відповідально, і мова не лише про фоли. Динамо традиційно багато енергії спрямувало у дистрибуцію (темп лише на дещицю нижчий за матч у Варшаві). Проте турки змусили витрачати більше сил в захисті, а вони сьогодні в нас обмежені. На два фронти не тягнемо.


Ще одна складність - ослаблений без Вербича та Вітіньйо лівий фланг. До старанності Антюха питань немає, а ось фаза прийняття рішень підводить. Його історія перегукується з тим, що часто розповідаю про малих - надто багато спроб індивідуальної гри (Денис лідер команди в матчі за дуелями в атаці - 10). Основі Динамо більш звична ситуація, де є гра в пас та швидкий рух м`яча, щоб покращити ігрову позицію. В Динамо U19 часто своєчасний пас ігнорується, замість цього йде спроба покращити ігрову позицію самостійно (за рахунок швидкості та техніки, які є в Діалло чи Волошина). Денис програв 7 з 10 дуелей в атаці та втратив м’яч 8 разів. Йому потрібен додатковий час змінити звички та вподобання. Фізично він витривалий, якщо дід затримається з ДК на якийсь час, то ситуація може змінитись на його користь. Лише 1 атака лівим флангом за тайм (10 через центр та правим) - це не те чого усі очікують. З Дубінчаком в нього взаємодія була кращою, хоча теж був лідером команди у матчі з Легією за кількістю дуелей в атаці (7 за перший тайм).

Посмотрел 2 матча, и как раз уровень Антюха очень даже порадовал. Да много неправильных решений, много неправильных концовок, но если до этого вообще непонятно было что за персонаж и за какие заслуги он здесь оказался, то лично для себя увидел огромный потенциал который в целом можно развивать.
Сховати
Barnum, Да, Антюх молодец. Причем не на своей позиции играет.
Сховати
Google, Надо все таки давать еще коррекцию на то что вобщем левый
Сховати
левый фланг полностью новый, и тот же Дубинчак не выглядит заменой Миколенко даже в первом приближении. То есть там в целом построение фланга без встраивания в какую то существующую модель, в отличии от правого фланга. Это реально не простая задача, но то как ее пробует брать на себя Антюх как по мне заслуживает внимания как минимум.
Сховати
Думаю Мирче в целом он должен понравиться даже несмотря на косяки