13 квітня 2022 08:39

Марина СТРІЛЕЦЬКА: "росіяни повинні відчути наш біль і зрозуміти, що вони ізгої"

Українська арбітр Марина Стрилецька в ексклюзивному інтерв'ю Футбол NEWS розповіла про те, як почала отримувати призначення на матчі у Швейцарії, спілкування з Катериною Монзуль, а також висловилася про санкції проти російських футболістів та суддів.


– Лучано Лучі написав листа до Швейцарської федерації футболу і попросив, щоб мені давали якісь ігри. Минулої суботи у мене була гра третього дивізіону, це як наша Друга ліга. У них тут трохи інша система, вони призначають цілий місяць. Так що до кінця місяця у мене кожен уїк-енд гра.

Каті Монзуль зараз дуже тяжко морально. Я говорю з нею щодня і бачу, як їй складно. Може тому, що у неї там батьки, може, через те, що Харків сильно бомбять. Бачила на відео зруйнований Харків – це жах.

росіяни мають відчути наш біль. Я дійсно рада і дуже вдячна УЄФА та ФІФА за те, що всі російські команди та арбітри зараз не мають змоги судити ні грати. Вони кажуть: «Ми поза політикою». Але ви обрали цього президента, ви за нього. Тому ви повинні хоч якось зрозуміти, що ви ізгої, хоч і не відчуваєте, що у вас вмирає дружина, дитина чи чоловік.

Наш народ справді незламний, я це бачу вже більше місяця. Я хочу, щоб ми всі трималися, і одного разу зустрілися, випили по келих шампанського за перемогу. Тримаємося, все буде Україна. Слава Україні! - сказала Стрілецька.