11 квітня 2022 11:28

Колишній футболіст "Металіста" та збірної України: "Патрулюємо вулиці, допомагаємо військовим"

Колишній нападник Металіста та національної збірної України Володимир ГОМЕНЮК одразу після нападу росії на Україну записався добровольцем у територіальну оборону Mлинова, що на Рівненщині.


— Спочатку чергували на одному з блокпостів, — сказав Володимир Гоменюк кореспондентові КОМАНДИ1. — В останні тижні патрулюємо вулиці Mлинова під час комендантської години.


- Обходилося без форс-мажору?

- Гріх скаржитися. У Mлинові все під контролем українських військ активно допомагає і територіальна оборона. Я впевнений у наших силах.


- Чи відповідає дійсності інформація, що ви мали очолити юніорський склад (U-19) рівненського Вереса?

— Переговори справді велися, але зрештою мені запропонували роботу у спеціалізованій спортшколі Вереса. З першого березня мав почати опікуватися групою футболістів 2013 року народження. Проте після агресії росіян наразі не до тренерської діяльності.


- Якщо вже зайшла розмова про Вереса, то де зараз перебувають підопічні головного тренера Юрія Вірта?

— За наявною інформацією у зв'язку з воєнними діями, команду розпущено. До речі, багато рівненських футболістів стали волонтерами. Важливо, що незважаючи на складну ситуацію, триває реконструкція стадіону Авангард у Рівному. Більше того, вона вийшла на фінішну пряму.


- На вашу думку, залишаються надії дограти сезон у Прем'єр-лізі?

— Зараз головне, щоби наша армія розбила російського агресора. Тільки на цьому має бути зосереджена увага.


Василь Mихайлов


Фото: ФК "Металiст"