10 березня 2022 12:34

"Просто, бл**ь, нелюди": Микола Павлов оплакує Маріуполь і оберігає сім’ю від обстрілів – його онуки ночують у підвалі

Інтерв'ю "Футбол 24" із легендарним українським тренером. Микола Петрович залишається у Києві, переймається долею міста-мученика Маріуполя і палає гнівом до російських окупантів.


– Я залишився у Києві, уся моя родина тут, – розповідає Микола Петрович. – Не збираюся з дому їхати. Кожен допомагає, як може: хтось займається волонтерством, зять, наприклад, записався у тероборону. А я з онуками та дітьми на місці.


Про окупантiв

Нелюди, просто, бл**ь, нелюди. Не вірю я, що вони нічого не знають. Бачу, що росіяни футбольний чемпіонат собі спокійно проводять. Дякувати Богу, відповідні організації ізолювали їх з усіх можливих видів спорту. Втім поки нам це не допомагає.


Про супротив українців окупантам

Я гордий за українців! На жаль, я вже не в тому віці, зброю до рук не беру, але щиро переживаю за наших бійців, які роблять справжній подвиг. Намагаюся допомагати знайомим з евакуацією. Один з працівників київського Динамо звернувся до мене – він якраз під’їжджав до Хмельницького і потребував ночівлі. Я зателефонував тамтешнім знайомим, які одразу допомогли цьому чоловікові. Тішить таке єднання країни і справжня жертовність.