20 лютого 2022 10:57
1

"8 років без Костенка". Сеньків присвятив пост журналісту, який трагічно загинув на Майдані

Ведучий «ТаТоТаке» Андрій Сеньків присвятив пост своєму другові, журналісту Ігорю Костенку, який 2014-го року загинув на Майдані.


"Він набрав мене близько 12-ї ночі. Запитав, як там Ліга чемпіонів. Я відкинув різко: «Та яка ЛЧ? Тут жесть». Ми якраз захоплювали львівську поліцію, а він зранку поїхав на Київ.


Соромно зізнатися, але ми чорно жартували. Шо він не вернеться, стане другии Нігояном, зробиться Героєм, ввійде в історію.


І він не вернувся. І ввійшов в історію. Ранок 20 лютого я пам‘ятаю зле. Тільки одне - дуже затхло пахло. В повітрі було щось страшне. Страх сковував. Знав, що в Києві розстрілюють людей. І наярював йому - вже не до Ліги чемпіонів. Передзвонив Юра і сказав, що Ігор Костенко вже неживий. Куля навиліт. Біля Жовтневого.


Далі - пелена перед очима. Не пам‘ятаю дні, ночі, тижні, людей навкола. Я був схожий на привида, який бездумно сновигав містом. Просто палив свічки і сидів біля його портрета. Шок.


Похорон Костенка - сльози. Ми закидували могилу землею під стрілецькі пісні. Впевнений, шо він би так хотів. Але це було страшно.


Далі вже без нього ми зробили спортивний сайт, який через півроку закрився. І минув час. Рівно 8 років. 8 бл***ських років без Костенка.


Я не впевнений, чи він би продовжив займатися журналістикою. Я не впевнений, що ми б досі спілкувалися. Я не впевнений, що він був би тим же самим революціонером, що був тоді. Це неможливо спрогнозувати. За 8 років трапитися може абсолютно всяке.


Впевнений я лише в одному - він не мав тоді помирати. А він помер. Його вбили с*** на Майдані 20 лютого. Йому було 22.


Він так і не поіхав на футбол до Луганська, не побачив Дніпро у варшавському фіналі, не встиг рознести Усика та Ломаченка, не завів сторінку в інстаграмі. Він багато чого не встиг.


І мені дуже терпко від того. Ще й у повітрі далі той страшний затхлий запах. Герої вмирають. Треба пам‘ятати і це, і їх", - написав Сеньків.

:-((((