16 лютого 2022 08:51

Остап Маркевич - про перемогу над "Шахтарем": "Упевнений, ці емоції залишаться в головах у наших хлопців"

Головний тренер "Маріуполя" Остап Маркевич розповів про перемогу над "Шахтарем" (2:1) на зборах у Туреччині.

- "Маріуполь" провів два поспіль спарингу. Вчора Ваша команда поступилася "Астані" (2:3), а сьогодні переграла "Шахтар" (2:1). Чи задоволені ви грою своїх підопічних у цих матчах?

- Вважаю, що по одному тайму в кожній з цих ігор ми зіграли дуже добре. У двох інших таймах ми також, в цілому, виглядали непогано, але є над чим працювати.

- Перемога над "Шахтарем", нехай і в товариській грі, дасть молодим футболістам психологічну впевненість?

— Звичайно. Будь-яка перемога автоматично дарує позитивні емоції. Упевнений, ці емоції залишаться в головах у наших хлопців.

- У сьогоднішній грі повинен був взяти участь Олександр Драмбаєв. Але за кілька хвилин до стартового свистка арбітра ви замінили його на Петра Стасюка.

- Драмбаєв відчув на розминці больовий дискомфорт. Це вимушена заміна. Можливо, зіграй Олександр, то команда могла виглядати ще краще. Драмбаєв - це швидкість, міць і небезпека на лівому фланзі. Але нічого страшного. Це збори.

У нас в пріоритеті зберегти футболістів і не вичавлювати їх повністю. Свій максимум вони повинні будуть продемонструвати в чемпіонаті.

- До першого офіційного матчу в чемпіонаті проти "Чорноморця" залишилося не так вже й багато часу. Наскільки, на Вашу думку, готова вже команда?


- Думаю, десь відсотків на 85 ми готові. У нас є ще невеликий часовий гандикап. Ми за цей час спробуємо досягти максимальної готовності. Це збори і якщо правильно спланувати підготовку, то все буде нормально.

- Чи задоволені ви тим, як адаптуються в команді новачки? Їх роботою на тренуваннях і в спарингах?

— Безумовно. Нам подобається їх робота, ставлення до тренувань і їх поведінка в побуті, – сказав Маркевич.