13 лютого 2022 12:07
5

"Давайте не будемо робити зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс". Генпрокурор Венедиктова закликала Ярославського повернутися в Україну

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала президента бізнес-групи DCH и "Металлиста" Олександра Ярославського повернутися в Україну. А також заявила, що гарантує об'єктивне швидке та неупереджене розслідування справи щодо смертельної ДТП за участі кортежу бізнесмена.


Про це вона заявила журналістам на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.


"Слідство працює. Для того, щоб не було ні в кого жодних сумнівів, мені здається, зараз може якраз правильно буде звернутися до пана Олександра Владленовича (Ярославського – ред.). Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, а я обіцяю, що ми не будемо перетворювати нічого у політичні ігри, давайте не будемо робити зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс. Повертайтеся в Україну, я вам обіцяю, що все буде по закону. Все буде чесно, професійно та швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією моє слово буде", - сказала Венедіктова.


Генпрокурор зазначила, що у Харкові цю тему дуже активно обговорюють. Вона вважає дивною ситуацію, коли чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді на людину вночі 9 лютого на трасі Київ-Харків-Довжанський, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу. "Поки що ми не можемо знайти цю особу", - додала вона.


"Замовчувати цю тему ніхто не буде, а з іншого боку і забалакувати її ніхто не буде. Дійсно є той факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину", - сказала генпрокурор.


Венедіктова додала, що Офіс генпрокурора проведе повноцінне розслідування й щодо співробітників Нацполіції Харківської області і прокурорів Харківської обласної прокуратури.

Тут обіцяє по закону, значить, є і не по закону? Капець.
Это ж так по закону сбивать людей на пешеходном переходе. Обычный день для любого олигарха
Единственный способ отмазаться, это срочно вступит в партию СН.
Ярославский как честный гражданин Великобритании исполнил просьбу своего правительства покинут Украину..
А с Порохом по закону?Взяла на день отпуск,лишь бы не подписывать неправомерное решение.Прокуратуры,как таковой нет.