11 лютого 2022 20:25

Олександр БАБИЧ: "Збірна України втратила від відсутності Цітаішвілі, але через Грузію він, можливо, швидше потрапить до Європи"

Останнім часом у грі "Чорноморця" не можна не відзначити досить таки яскраву, принаймні, як для міжсезоння, гру динамівського вінгера, 21-річного Георгія Цітаішвілі, який виступає за одеситів на правах оренди. Зокрема, не могли не кинутися в очі красиві м'ячі в дев'ятку, забиті гравцем в рамках контрольного матчу з "Приштиною" і проти "Полісся" на Winter Cup 2022.


Своєю думкою про нинішній рівень гравця в бесіді з кореспондентом Footboom поділився відомий тренер Олександр Бабич.


- Я вважаю, що на сьогоднішній день Цітаішвілі – найталановитіший гравець у своїй віковій категорії. Він вже не молодий, у нього є певний досвід виступів у Прем'єр-лізі. Зараз Роман Григорчук використовує в "Чорноморці" гравця на різних позиціях, це перевірка того, як він буде себе почувати в різних амплуа. Зрозуміло, що більше користі Цітаішвілі буде приносити в атаці.


- Юрій Максимов раніше підкреслював, що Цітаішвілі – футболіст креативний. За період виступу в "Чорноморці" цього креативу в ньому стало більше?


- Це футболіст, який може обіграти один в один. Будемо відверті - в нашому чемпіонаті дуже мало гравців, який можуть один в один зробити різницю, а він якраз це зробити може. Але наскільки Георгій буде готовий працювати без м'яча - тут є питання.


- Нинішній головний тренер, як уже зазначено, намагається використовувати Цітаішвілі в різних амплуа. Незважаючи на свою основну позицію - правий вінгер - він був досить ефективний останнім часом і на лівому фланзі. Це пов'язано з тим, що ліва нога робоча?


- З Брагару вони закривали лівий і правий фланги, ну знову ж таки, є ігри контрольні, де можна спробувати різні позиції. Як я розумію. Григорчук шукає для Цітаішвілі позицію, намагаючись використовувати його атакуючі якості. Особисто мені Георгій більше імпонує в ролі правого вінгера з відходом в середину, там, де він може завдати удару по воротах. А граючи зліва, він, на мій погляд, виглядає не так яскраво.


- Якщо в "Чорноморці" доведеться до двору, може, доцільніше буде вирішити питання, щоб він там і залишився?


- Тут вирішувати буде керівництво, але думаю, що футболіст такого рівня однозначно стане в нагоді "Чорноморцю", і не тільки. Вважаю, що поки він ще не готовий вирішувати завдання тих же "Шахтаря" і "Динамо", але для команд з третього по шосте місце він повинен бути максимально ефективним.


- Збірна України багато втратила від відсутності такого гравця?


- Думаю, що так. На мій погляд, з часом Цітаішвілі однозначно став би гравцем нашої національної команди. У той же час, всі хочуть в Європу, можливо, якраз через збірну Грузії він набагато швидше туди потрапить.


Євген Савчук