7 лютого 2022 15:12
1

Ігор СУРКІС: "Перебування групи гравців у "Чорноморці" влітало мені в копієчку"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс поділився думками про скасування чемпіонату України серед молодіжних команд.


- У своєму інтерв'ю каналу "Бомбардир" ви сказали, що скасування турніру молодіжних команд це бандитизм. Потім з'ясувалося, що в лютому 2020-го "Динамо" голосувало "за" скасування. Як це пояснити?


- На той момент це виглядало так, ніби зверху було спущено вказівку - реформувати турнір U-21 і створити жіночі команди. В якійсь мірі, клуби були поставлені перед фактом.


- Але ж було голосування.


- Ця тема піднімалася і минулого року. Я спеціально уточнив деталі у нашого представника, і він сказав мені, що в 2021-му голосування не було. Все обмежилося обговоренням представників клубів.


- Окей. Але, як сказали б в Одесі, чому ви не підняли кіпеш влітку 2021-го, перед початком сезону?


- Ми збиралися заявляти другу команду в першу лігу. Але коли в "Чорноморець" прийшов Юрій Мороз і попросив 15-16 гравців динамівської молодіжки, питання було знято.


- Те, що зараз з 16 в Одесі залишилося троє, для вас драма?


- Ні. Ситуація не критична. Потрібно пам'ятати, що перебування цієї групи гравців в "Чорноморці" влітало мені в копієчку – "Динамо" виплачувало більшу частину їх зарплати, а ставки були немаленькі.


Тепер же ми віддаємо гравців у безкоштовні оренди - в той же "Чорноморець", в "Ворсклу", в "Зорю"... Зовсім недавно вирішилася доля Ісаєнка. Він повертається в "Колос", де проведе рік – також на правах оренди.


Суть моєї думки в тому, що зараз все змінилося тільки для нас, а через сезон завиють всі клуби УПЛ. У нас буде перенасичення молодими гравцями, які виростуть з U-19 і яким потрібно буде надавати практику в інших турнірах.


У нашому випадку, ті ж Волошин, Бражко, Діалло, Царенко до того моменту стануть гравцями з серйозними фінансовими апетитами. Далеко не кожен клуб Прем'єр-ліги зможе їх задовольнити. Якщо, звичайно, хтось із них не перейде в нашу першу команду.


- Чи всі 16 гравців з числа тих, хто восени грав в Одесі, працевлаштовані?


- Практично. На даний момент (ця бесіда відбулася минулого тижня. – прим.) не влаштовані тільки Кучерук і Кадірі, – сказав Суркіс.

Так і скажи.В значній мірі, самі виноваті.... Спочатку не боролися за збереження молодіжки як треба, а потім ,,повелися" на авантюру Чорноморця.... Треба було заявлятися в Першу лігу, поки була така можливість.....Мороз же сам винен, наступив на ті грабл, які сам же і положив....