2 лютого 2022 20:01

Відзнаки Української асоціації футбольних репортерів для динамівців

У вітчизняному футболі існує багато референдумів та опитувань, метою яких є визначення найкращих у різних номінаціях та галузях.


Українська асоціація футбольних репортерів (УАФР), ідейним натхненником якої є завідувач кафедри соціальних комунікацій Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Юрій Бондар, долучилася до загалу й заснувала власні відзнаки.


«Наша асоціація, метою створення якої є популяризація національного спортивного руху, підтримка спортивних журналістів та видань, а також інші громадські журналістські організації України спільно з Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка заснувала відзнаки з особливим статусом на честь відомих українських журналістів, спортсменів, діячів та організаторів спорту», – розповів Юрій Володимирович.


Символічно, що вручення перших в історії відзнак відбулося в альмаматері для багатьох працівників пера й мікрофону – в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка на запрошення та при його особистій присутності ректора Володимира Різуна. Серед лауреатів були й представники нашого клубу.


Президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс був відзначений пам’ятним призом за підтримку спортивної журналістики з врученням медалі «Спорт і Доброчинність», заснованої на честь Федора Шпига – відомого українського економіста, політика та громадського діяча, багаторічного президента Асоціації аматорського футболу України.


Відзнаки «Спорт і Доброчинність» був удостоєний легендарний гравець «Динамо», а нині селекціонер клубу Андрій Біба.


А віце-президент клубу, заслужений журналіст України Олексій Семененко отримав відзнаку «Видавництво і Спорт», засновану на честь журналіста та видавця Бориса Нартовського.


Також нагороди «Гідність і Спорт» за значний внесок у спорті, високу професійну майстерність, патріотичну, державницьку позицію отримали й колишні гравці нашого клубу – Олександр Шовковський та Роман Зозуля.


У свою чергу не без подарунків завітали на подію й самі динамівці. Так, від президента клубу Ігоря Суркіса ігрові футболки отримали Сталіна Чубенко – мати воротаря молодіжної команди краматорського «Авангарда» Степана Чубенка, закатованого та рострілянованого російськими найманцями за його проукраїнську позицію в 2014 році, ректор Володимир Різун та ідейний натхненник референдуму Юрій Бондар. Крім них, спеціальні подарунки від «Динамо» отримали всі лауреати УАФР.


У свою чергу Юрій Бондар передав слова подяки президенту ФК «Динамо» (Київ) Ігорю Суркісу за його багаторічну дієву підтримку футболу в Україні й футбольних журналістів зокрема. А також висловив надію, що динамівці й надалі будуть серед головних номінантів та лауреатів цього референдуму.


Фото - ФК "Динамо"