2 лютого 2022 17:55
6

"Вірю, що і у нас почнуть з'являтися свої Грінвуди. Не в плані скоєного, а в плані виявленого". Журналіст про депутата Трухіна і його дії в ДТП, в якому постраждав Лучі

Відомий журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці в Фейсбуці порівняв скандал за участю форварда "Манчестер Юнайтед" Мейсона Грінвуда зі скандалом з ДТП за участю депутата Олександра Трухіна і Лучано Лучі.


"А ви звернули увагу на історію Грінвуда? Днями в Англії затримали гравця Манчестер Юнайтед. Його дівчина виставила фотографії в синцях зі звинуваченнями на адресу футбольної зірки. І цього було достатньо, щоб наступного ранку Грінвуда затримали. Зараз він за гратами. Чекає суду. Ну і що? Запитаєте ви. Я про те, наскільки у нас різні системи. Можете собі уявити на його місці когось із наших зірок або політиків?


Ну треба ж ще вивчити справжня фотографія... а раптом акаунт дівчини зламали. Вилучити на півроку у постраждалої телефон. Якщо вона погодиться на такі незручності. А можна оригінал фото і "не знайти" за підсумком. Призначити експертизу. Визначити ступінь тілесних ушкоджень. Ну подумаєш візуально синці. А раптом вони намальовані? І лише потім - підозра, обрання запобіжного заходу. Але за синці - точно нічого серйозного.


У нас чим впливовіша особа, тим менше шансів, що вона буде покарана. У них - навпаки. Чим відоміший, тим жорсткіше міра відповідальності. Простій людині дозволено набагато більше, ніж публічному. Селебретіс для слідства - можливість публічно відпрацювати кейс. Профілактика. Там навіть, напевно, якісь протоколи є на цей випадок. За Грінвудом ціла автоколона машин з мигалками приїхала. У нас же це по фіналу договорняк. Або з досудовими органами, або з судовими.


А тепер згадаємо Трухіна. Його і на поруки брали, і відмазували як могли. А Манчестер Юнайтед в той же день зняв з продажу футболки з прізвищем Грінвуда. І навіть не намагається йому допомогти. Тому що звинувачення репараційно настільки вбивче. В Англії Трухін би вже сидів. У нас - на волі. Але з сьогоднішнього дня - перестав бути політиком. Завдяки журналістам і порядним поліцейським нового покоління. Тому ситуація не безнадійна. Як казав Кучма, Україна не Росія. Але ще й не Британія. Добре, що влада вже залежить від громадської думки. Погано, що правоохоронні органи продовжують залежати від політичного керівництва країни. І Трухін тому доказ. Але вірю, що і у нас почнуть з'являтися свої Грінвуди. Не в плані скоєного, а в плані виявленого. Публічність - це тягар, а не індульгенція", - написав журналіст.


Впервые услышал имя этого Бочкала. Вот так и делают имя на хайпе.

Р.S. А увольнение Трухлого - красота.
Сховати
Netflix, а по сути этот Бочкала ведь прав на сто процентов!
Сховати
Henry, факт
Бочкала долбанулся. сравнивать несравнимое. У нас любой алках с деньгами может откупиться за пьяное вождение..
Сховати
В том -то и дело, что мы к этому привыкли и принимаем это как должное. И даже насмехались бы с этого Трухина, что он не сумел дать ,,на лапу" кому следует! Назвали бы лохом и ненастоящим депутатом ВР. А так - он такой , каким мы и привыкли их видеть - настоящий ,,народний обранець"!
Гарно написано! Підтримую