31 січня 2022 22:29

Олександр ЗАВАРОВ: "У "Бордо" зараз йде зміна поколінь, і у Ігнатенко є хороший шанс вписатися в команду"

Півзахисник "Шахтаря" Данило Ігнатенко другу частину нинішнього сезону проведе в чемпіонаті Франції. Гравець на правах оренди перейшов в "Бордо". Також в орендній угоді передбачена опція викупу гравця.


Своєю думкою про цей трансфер в бесіді з кореспондентом Footboom поділився відомий український тренер і футбольний експерт, легендарний гравець київського "Динамо" Олександр Заваров. Останній добре знайомий з французьким футболом, так як під час перебування футболістом виступав за такі клуби, як "Нансі" і "Сен-Дізьє".


- Виходячи з вашого французького досвіду, до чого в першу чергу треба бути готовим Ігнатенко в новій країні, в новій обстановці?


- Перш за все, треба хоча б трохи говорити по-французьки. Друге - швидко адаптуватися, адже в чемпіонаті Франції починається друге коло. В цілому ж, "Бордо" - хороша, іменита команда, просто треба морально бути готовим до всього. Ну і приймати ті умови, які там є, вимоги тренувального процесу.


- Французька мова наскільки важка, чи складно вона вам давалася?


- Мова дуже важка, особливо по частині письма. Але треба для початку хоча б бути в змозі задати елементарне питання і також на нього відповідати.


- Чи легко буде футболісту проявити себе в чемпіонаті Франції, тим більше зараз, коли "Бордо" знаходиться в одному балі від зони вильоту?


- Треба постаратися вписатися в команду. Там зараз йде зміна поколінь, тренери намагаються впроваджувати нову тактику. І у Данила з'являється хороший шанс заявити про себе і змусити клубне керівництво, в разі чого, задуматися про викуп контракту. Інша справа, що думає сам Ігнатенко, "Бордо" - команда його мрії чи не його. У будь-якому випадку, треба працювати.


- Як краще розташувати до себе колектив? Он Шевченко розповідав, що свого часу мав необережність пригостити в "Мілані" когось салом, так потім руки відвалювалися, коли возив його сумками з України, всім дуже сподобалося.


- Мені куди більше пощастило, я ікру чорну пам'ятаю віз, в Борисполі купив – вона виявилася не тих смакових якостей. Але хлопці все одно похвалили (сміється).


І все ж, в першу чергу треба брати своєю роботою, своїм ставленням. Тоді ти будеш шанованою людиною. Можна загодувати всіх, але якщо ти не гратимеш, то цього нічого не дасть, - резюмував Олександр Анатолійович.


Нагадаємо, з жовтня 2020 року Ігнатенко грав в оренді за "Дніпро-1". У складі цього клубу він провів 34 матчі у всіх турнірах (31 в чемпіонаті і 3 в Кубку України). У поточному сезоні забив 3 голи в Прем'єр-лізі.


Євген Савчук


Фото - Footboom