29 січня 2022 18:00

Румунський воротар СК "Дніпро-1": "У моєму оточенні ніхто не говорить про можливу війну. Немає паніки - за вісім років українці звикли"

Валентин Кожокару опинився в Україні за наводкою колишнього легіонера Дніпра Олександра Влада, з яким він грав у румунському Волунтарі.


Румунський голкіпер Дніпра-1 Валентин Кожокару дав велике інтерв'ю своїм співвітчизникам з видання Playsport.


Про перехід до Дніпра: "Представники Українського клубу давно стежили за мною. Самі переговори тривали два-три тижні. Якби не Дніпро-1, я б прийняв пропозицію Понферрадіни з іспанської Сегунди. Я здзвонився з Олександром Владом, який грав у Дніпрі і з яким я грав за Волунтарі, і після його порад вирішив, що треба їхати в Українe".


Про різницю між Дніпром і Дніпром-1: "Документально це різні команди. Клуби об'єднує одна тренувальна база. Крім того, зі старого клубу в новий перейшли деякі гравці, тренерський штаб і персонал. Вболівальників на трибунах не багато. Люди не приходять на матчі, тому що вона не є правонаступницею традиційної команди. Схожа ситуація в Румунії відбувається з ФКСБ і Стяуа".


Про цілі на цей сезон: "Наше завдання не змінилося - місце в єврокубках. Третя сходинка гарантує нам місце в груповому раунді Ліги конференцій. Ще є Кубок України. Але це не мета, а бонус. Ми продовжуємо боротьбу. Другий матч цього року буде кубковим, і ми будемо прагнути його виграти".


Про українських футболістів: "Вони більш Західні. Краще менталітет, та й взагалі вони серйозніше. Це видно по молоді. В Румунії молоді гравці не дуже зацікавлені в швидкому переході в першу команду. У нас є два 17-річних гравця, які постійно тренуються з основою і не грають навіть за U-19".


Про політичну ситуацію: "У моєму оточенні ніхто не говорить про можливу війну. Все як раніше-немає ніякої паніки. Українцям ця ситуація дуже знайома, вони з нею вже вісім років, тому для них в цьому немає нічого дивного".


Фото - СК " Дніпро-1»