29 січня 2022 09:45
1

Російська мова і дружба з Абрамовичем: у Польщі повідомили про несподівані причини відмови збірної від послуг Шевченка

У понеділок, 31 січня, президент Польської Футбольної асоціації Цезарі Кулеша оголосить нового головного тренера збірної Польщі.


Новим тренером польської команди стане Адам Навалка. Уточнено всі деталі контракту, і ніщо не повинно перешкодити укладенню остаточної угоди.


Контракт буде діяти до кінця цього року, зарплата складе 200 000 злотих плюс бонус за вихід у фінал чемпіонату світу.


Також на посаду головного тренера збірної Польщі претендував українець Андрій Шевченко. Справа обірвалася з розірванням контракту українця з Дженоа. Сторони не домовилися. Але це не єдина причина, по якій українець не приїде до Варшави на презентацію в понеділок, повідомляє Przegląd Sportowy.


Дебют припаде на матч плей-офф відбору на ЧС-2022 з Росією, ставки в якому величезні, а Шевченко розмовляє російською мовою, дружить з власником Челсі Романом Абрамовичем і щодня живе в Лондоні. Тому тема з його призначенням була закрита.


Нагадаємо, останнім місцем роботи Шевченка була Дженоа, в якій українець пропрацював два місяці. На чолі "россоблу" легенда українського футболу провів 11 ігор. Статистичні показники наступні: одна перемога, три нічиї, сім поразок. За ці матчі команда пропустила 18 м'ячів, при цьому забила лише п'ять разів.


Остання гра Шевченка біля керма Дженоа відбулася проти Мілана в Кубку Італії і закінчилася поразкою 1: 3 і вильотом на стадії 1/8 фіналу.


45-річний Шевченко раніше не мав досвіду Клубної тренерської роботи. З 2016 по 2021 рік екс-нападник очолював збірну України, з якою не зумів вийти на ЧС-2018, але пройшов відбір на Чемпіонат Європи 2020, вигравши групу і не зазнавши жодної поразки в кваліфікації.


На європейській першості синьо-жовті дійшли до історичного чвертьфіналу, після чого Шевченко покинув національну команду через розбіжності з керівництвом Української Асоціації футболу (УАФ).

Андрій не українець ,він заявив ,що він італіець.