29 січня 2022 09:21
2

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Динамо" трохи зачекає. Шевченко хоче у топ-чемпіонат"

Колишній футболіст збірної України Артем Федецький висловився про подальше майбутнє Андрія Шевченка.


- Головною перепоною для Шевченка і збірної Польщі став чинний контракт українця із "Дженоа", який італійський клуб не хоче розривати та виплачувати компенсацію. Це основна причина. Думаю, було б цікаво подивитися на роботу Шевченка у "Кадрі".


Відверто кажучи, ще не повністю відвик, що Андрій Миколайович може очолити якусь іншу збірну крім нашої. Шевченко подарував нам багато позитивних емоцій, а "жовто-сині" під його керівництвом досягли успіхів.


Якби Шевченко все-таки очолив збірну Польщі, то на чолі з українцем "білі орли" однозначно б перемогли Росію у плей-оф раунді ЧС-2022.


- Те, що полякам не вдалося запросити Шевченка, - мінус?


- У Андрія Миколайовича був класний перший тренерський досвід у збірній України, де він показав шикарний результат. Це фахівець із сучаснім баченням футболу, який уміє працювати із молоддю. Багато талановитих футболістів розкрилися під орудою Шевченка, демонструючи хорошу та зрілу гру.


Проте згадайте, коли його призначили на посаду, думки експертів розділилися: одні були "за", інші - "проти". Але він позакривав роти своїм критикам роботою.


Думаю, збірна Польщі могла б тільки виграти, якби вдалося запросити такого спеціаліста, як Андрій Шевченко. Маю на увазі не тільки один конкретний матч проти Росії, а й загалом.


- Мірчі Луческу - 76 років. Рано чи пізно він піде з "Динамо". Чи міг би Шевченко його замінити?


- Цей варіант більш реальний ніж із збірною Польщі. Шевченко - легенда "Динамо", національної команди та світова зірка. Це питання часу, що Андрій Миколайович очолить київський клуб. Проте, якщо брати його тренерські амбіції, він хоче потрапити у більш серйозний чемпіонат та очолити один із європейський топ-клубів. Якщо у нього буде той самий штаб, який працював з ним у збірній Україні, то у нього хороші перспективи.


Багато було думок, що Шевченко провалився у "Дженоа". Це неправда, не погоджуюсь. Провал - це якщо б Андрій Миколайович узяв команду, яка знаходилася у зоні єврокубків, програв з нею шість матчів підряд і вона опустилася у зону вильоту. Ось це, можливо, був би провал.


А так... якби теперішнє "Дженоа" очолили Анчелотті, Раньєрі або Клопп, то вони б усі троє нічим не допомогли команді. Неозброєним оком видно, у якому вона стані.


Шевченко спробував, але у нього не вийшло. І ні в якому разі це не стане чорною плямою на його тренерській кар'єрі, не вдарить по його репутації. Йому потрібно рухатися далі. Він залишається максималістом і згодом очолить серйозний клуб.


"Динамо" трохи зачекає. У Шевченка більш серйозніші амбіції, він хоче у топ-чемпіонат. Можливо, Англія чи знову-таки Італія. Команди, які борються за першу четвірку та потрапляння у Лігу чемпіонів. Андрій Миколайович міг би привнести свій футбольний досвід. А якщо б йому дозволили запросити декількох гравців, то він спокійно може вирішувати складні завдання.

Напевно, то хай Шевченко зачекає Динамо К, та набереться досвіду.
"Якщо у нього буде той самий штаб, який працював з ним у збірній Україні, то у нього хороші перспективи." - один з ключових моментів

"У Шевченка більш серйозніші амбіції, він хоче у топ-чемпіонат. Можливо, Англія чи знову-таки Італія. Команди, які борються за першу четвірку та потрапляння у Лігу чемпіонів." Це просто смішно )) Досвіду в клубному форматі - 0. Так, в цілому зі зібрною показав +, але останній відрізок змазав начисто (після нічиєї з французами).

І я б не хотів цих експерементів у нас, тому хай наші дороги не сходяться. Хай Шевченко зачекає років ...надцять, а там видно буде.