28 січня 2022 22:51
2

"Потрібна нова обстановка для перезапуску кар'єри". Сопко про можливий трансфер Супряги в "Базель"

За інформацією ЗМІ, київське "Динамо" і швейцарський "Базель" домовилися про трансфер в країну сиру, шоколаду і годинників форварда біло-синіх Владислава Супряги, і що доля даної угоди повинна вирішитися найближчим часом.


Наскільки швейцарський чемпіонат є сприятливим плацдармом для українського гравця, який ще недавно подавав великі надії, но сьогодні животіє на лавці запасних, кореспондент Footboom поцікавився у відомого футбольного експерта Олександра Сопка.


- Швейцарський футбол на сьогоднішній день далеко не найгірший, і збірна відмінна, і клуби досить серйозні. Та й взагалі, з повагою треба ставитися до будь-яких чемпіонатів, в тому числі швейцарському.


Для будь-якого гравця найкращим чемпіонатом є той, де він має постійну ігрову практику. Супрязі потрібні нова команда, нова обстановка, можливо новий тренер для того, щоб перезапустити свою кар'єру. Поки в ситуації з цим гравцем спостерігається, скажімо так, криза довіри. А "Базель" був би дуже хорошим ходом для всіх – для гравця, для клубу.


Якщо це буде оренда - нічого страшного. Дай бог, він заграє і "Динамо" захоче його повернути, бачачи в ньому реальну перспективу. Або "Базель" викупить. У будь-якому випадку, обидва варіанти хороші, вони будуть означати те, що цей футболіст затребуваний. Зрештою, є чимало прикладів, того ж Яремчука, що на "Динамо" життя не закінчується. Просто треба буде проявити максимум професіоналізму, швидше увійти в клубну сім'ю в плані спілкування, поведінки, щоб стати там своїм. Щоб бачили твоє прагнення.


- Що все-таки краще - оренда, при якій знаєш, що при будь-якому розкладі не залишишся безхазяйним, є дорога назад в клуб, з чималою і стабільною зарплатою або обрубати все відразу і розпочато з чистого аркуша?


- Супряга вже в тому віці, коли людина стає не юнаком, а чоловіком. Коли потрібно розуміти і свої амбіції, і свої можливості. Тому неважливо, оренда це чи продаж - труднощі одні і ті ж завжди. Конкуренція, вибити когось зі складу, хто такий же, як і ти. Потрібно абстрагуватися від усього другорядного і наполегливо працювати. Ніхто йому не допоможе, якщо він не допоможе собі сам.


- Швейцарія має якісь свої нефутбольні спокуси, які можуть перешкодити кар'єрі молодого гравця?


- Їх скрізь багато, в тому числі і в Києві. У тій же Білій Церкві або в Бучі їх можна знайти теж. Все залежить від тебе - ти хочеш у футбол грати або спокусами жити.


Нагадаємо, що в поточному сезоні Владислав провів 6 матчів за "Динамо", результативними діями не відзначався. Тransfermarkt оцінює українця в 4 мільйони євро.


Євген Савчук


Фото - Footboom

Кротоэксперт почему то обсуждает не бразильскую диаспору ржавых а нашего Супрягу
Сховати
carlos, може тому, що його запитали про Супрягу?