28 січня 2022 16:20

Михайло ПЛОХОТНЮК: "Віце-президент "Політехніки" - хороший друг Луческу. Він мріє запросити "Динамо" на товариський матч"

Український нападник Михайло Плохотнюк перебрався до Румунії, уклавши контракт з "Політехнікою" з Ясси. В інтерв'ю Footboom 22-річний форвард розповів про причини такого вибору продовження кар'єри.


- Чому обрав "Політехніку"? Ця пропозиція здалася мені досить цікавою, тим більше хотів знайти новий цікавий виклик в кар'єрі. Чесно кажучи, навіть заради цього варіанту відхилив кілька цікавих варіантів. Ясси - відмінне місто, а в клубі є всі умови для розвитку як футболіста, тому сильно довго не думав.


Команда хоч і вилетіла з Вищої ліги за підсумками минулого сезону, але у них серйозні цілі повернутися в елітний дивізіон вже найближчим часом. У команди є амбіції і завдання, що служить додатковою мотивацією.


- Пріоритетом при виборі все ж був європейський досвід?


- Як і говорив, розглядав різні варіанти.


Для мене це перший зарубіжний досвід. Румунія - дуже гідна футбольна країна, яка цілком може стати трампліном в імениті європейські чемпіонати.


Пропозиція виникла досить спонтанно і несподівано. Мені надходили пропозиції з Казахстану, Білорусі та низки українських клубів. Також був ще один цікавий варіант перегляду в Європі, але після розмови з керівництвом "Політехніки" мій вибір визначився. Я довірився їхнім словам і погодив контракт, який буде розрахований на 2,5 роки.


Для мене це великий шанс, до якого підходжу з великим ентузіазмом. З великим задоволенням викладаюся на передсезонних зборах. Сподіваюся, все складеться добре і у мене, і у команди в сезоні. Зроблю все, щоб допомогти їм здійснити цілі.


- Які враження залишилися від перших днів у команді?


- По-перше, мене здивувало і вразило місто. Ясси - красиве і досить велике місто, колись колишній столицею молдавського князівства. Позитивне враження залишило і керівництво клубу. Віце-президент команди є хорошим другом Мірчі Луческу і мріє найближчим часом запросити київський клуб на товариський матч проти нашої команди. Були б цікаво зустрітися з українським грандом на новій території (посміхається).


- Швидко знайшов спільну мову з партнерами, адже ти єдиний українець у команді?


- Так, атмосфера в "Політехніці" відмінна. Все тепло зустріли, і ніяких проблем не зазнав. Благо добре володію англійською мовою і без особливих труднощів можу налагодити комунікацію з усіма в клубі. Чесно кажучи, без знань мови тут ніяк - російськомовних в команді немає, а спілкуватися з командою потрібно обов'язково. На щастя, все йде як треба.


- З боку тренувального процесу різниця помітна?


- Я поки тут ще не сильно довго, тому поки рано судити і порівнювати. Можу відзначити, що перші тренувальні дні запам'яталися професіоналізмом з боку тренерів і новими емоціями для мене особисто. Я мотивований і налаштований серйозно на продовження сезону, тому готуюся з максимальною самовіддачею.


Денис Руденко


Фото - FootBoom