28 січня 2022 12:48

Володимир БАРИЛКО: "Курченко зайшов у роздягальню і каже: "Як і обіцяв, вам премія 600 тисяч за дві гри". Шав'єр запитує: "А можна мільйон?" Курченко відповідає: "Можна"

Колишній нападник "Металіста" Володимир Барилко розповів про преміальні, які були в клубі при Сергії Курченко.

- Пік був з Ярославським, коли він передав команду Курченко, і ми срібло взяли. Все було настільки прекрасно в команді, що люди просили будь-які премії і зарплати, їм все давалося.

- Наприклад?

- За 4 очки в двох іграх - мільйон. Дві гри з "Шахтарем" і "Динамо" були. Я тоді не був у складі, тільки тренувався, іноді з дублем. Курченко зайшов, сам собі на думці був. Каже: "Вітаю, хлопці, молодці. Я, як і обіцяв, вам премія 600 тисяч за дві гри". Хав'єр запитує: "А можна мільйон?" Курченко відповідає: "Можна". І помічнику: "Завтра привезеш".

Тоді бійка була за те, хто вийде на заміну у пацанів. Вони розуміли, що склад божевільний, гравці божевільні. Очки заберуть, "Динамо" обіграють, ясна річ. Потім вже пішов трохи Розвал, Майдан. Курченко втік і тільки дзвонив, говорив: "Хлопці, все в порядку, я з вами".

- Часто дзвонив?

- Останнім часом дзвонив в моменти, коли всі говорять: "Ми не будемо тренуватися, ми не будемо грати". Він тоді дзвонив і говорив: "Я вам все віддам, обіцяю", – сказав Барилко.


Фото - ФК "Металiст"