26 січня 2022 15:47
2

Ігор СУРКІС: "Ми разом з Ребровим зрозуміли, що його відхід з "Динамо" - це був правильний крок"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів про колишнього головного тренера київського клубу Сергія Реброва.


- З Сергієм Станіславовичем, я його вже так називаю, у мене дуже теплі і хороші стосунки. Я був в ОАЕ. Не повинен цього приховувати, маю право. Хотів поїхати на футбол, запросив Ребров. Слава богу, не поїхав, бо його клуб програв вперше за 11 матчів. Ми зустрілися на наступний день разом з моїм братом. Ми обговорили багато питань, що стосуються його колишнього перебування в "Динамо", та інше. Ми завжди вітаємо один одного з днем народження, але така тепла зустріч була вперше після його відходу з "Динамо". Ніяких образ у нього немає на мене, як і у мене. Були якісь тонкощі, які ми прибрали в нашій розмові.


Вважаю, він не просто прогресує. Для мене він був великим футболістом. У 17 років забити "Спартаку" вирішальний м'яч — це для мене взагалі все. Пам'ятаю ці емоції, напевно, у мене ніколи більше таких не було. Якщо по Луческу це було моє рішення, то довірити Реброву мене переконав мій брат. Я вважав, що він молодий, не впорається з футболістами, які у нього є. У нього були Бельанда, Ленс, Драгович, Віда, Тремулінас — футболісти, кожен зі своїм характером, це не ці молоді сьогодні. І він впорався, виграв два чемпіонства. І у кого виграв - у Луческу.


Сталося непорозуміння. Може, він би і продовжував працювати далі. Або він сам хотів прогресувати. Він же був у страшній напрузі всі три роки, тому що розумів, в якій команді працює і що від неї чекають. Він пішов. І ми зараз разом зрозуміли, що це був правильний крок. Він виграв з "Ференцварошем" два чемпіонства - і теж пішов. Правий президент угорського клубу чи ні - їхні проблеми. Зараз Ребров рік працює в ОАЕ.


Його хотіли запросити до збірної. Заслужено, однозначно заслужено. Але він не пожежник. Він хоче працювати на перспективу, на повній довірі. А не так, що сьогодні я, а завтра - інший. Він не пішов, був чинний контракт, з якого не відпустили араби. Це нормально. Зараз взяли іншого тренера, який довів свою профпридатність - збірна знаходиться в двох кроках від ЧС. Абсолютно нормально, це тренерська доля.


Але Ребров додав дуже сильно. Навіть за його висловлюваннями, філософією, розумінням футболу. Але він працює, напевно, 20 годин на добу. Сам над собою працює, змушує себе прогресувати, - сказав Суркіс.

Ребров зробив в Динамо щось нечувано нове побудував систему, клубну вертикаль. Навіть якщо з Ребровим трапилося непорозуміння, досвідчений менеджмент шукає нового тренера під систему, яка добре працює, а що ми бачимо, привели Хациолу, який взяв і все розвалив.
очень хочется посмотреть на Реброва в чемпионате из ТОП-5. А уже с этим опытом снова в Динамо