23 січня 2022 22:33
1

Остап МАРКЕВИЧ: "Дивимося бразильців - з'явилася така можливість"

"Маріуполь" завершив домашній етап підготовки до другої частини сезону і 25 січня відправиться на збір до Туреччини. Головний тренер приазовців Остап Маркевич в інтерв'ю Footboom підвів підсумки стартового відрізка і розповів про кадрову ситуацію в команді.


"БИКОВ - ОДИН З КРАЩИХ"


- Тільки завершили тренування і, зауважу, прогрес наших футболістів помітний неозброєним поглядом, - зазначив Остап Миронович. - Між тим, що я побачив, коли хлопці прийшли з відпустки і тим, що маємо зараз – суттєва різниця. Гравці краще рухаються, витривалість збільшилася. Але силовою роботою ще будемо займатися - аж до від'їзду до Туреччини.


- У "Маріуполь" прибули Гальчук і Биков. В якому вони стані і чи зможуть підсилити команду?


- Голкіпер Євген Гальчук один з кращих в Україні по грі ногами. Так, він йшов з "Маріуполя", але ми не хотіли цього. Доля... Так склалося. Але зараз ми дуже раді, що Гальчук повернувся до нас.


Що стосується Олексія Бикова, то він був одним з кращих, лідером "Маріуполя". Маріупольський клуб вирішив дати йому шанс спробувати сили в зарубіжній команді, яка виступала в Лізі Європи, відчути іншу атмосферу. Але нам потрібно було повертати Олексія. Биков володіє високою швидкістю, плюс хороша фізика і вміння грати головою. Це те, що треба.


- На Андрія Кулакова, який повернувся після травми, можете розраховувати вже в повному обсязі?


- Так, він відновився. Але вдома "Маріуполь" займався на синтетичному покритті. Тому, ми поберегли Кулакова і до тренувань з м'ячем не залучали. Однак, на зборі в Туреччині Андрій зможе працювати по повній програмі і виконувати всі завдання.


"МАРІУПОЛЬ" ПРОДОВЖУЄ ПОШУК"


- "Маріуполь" цього тижня покинули два гравці – Клименко і Босанчич. Хто був ініціатором - самі гравці або клуб?


- Ми прийняли рішення розлучитися з цими футболістами і надали їм статус вільних агентів. Босанчич хотів постійно грати, але ми не могли гарантувати йому місце в основному складі. Він викликає у мене повагу, хороший гравець. Однак ми не можемо тримати в команді шість центральних захисників. Босанчич готовий перейти в нову команду, ризикнути. А на його позицію у нас є Удод, Биков, Чоботенко.


- З вами зараз дійсно тренуються два бразильця чи це чутки?


- Це правда. Ми переглядаємо бразильських футболістів. Сподіваємося на можливість підписати таких гравців, Додати в "Маріуполь" щось нове. Ми продовжуємо пошук талантів, і на зборі в Туреччині потенційні новачки ще будуть приїжджати. Нині у нас є певні можливості. Щодо бразильців, швидше за все, приймемо рішення до від'їзду на турецький збір.


"ХОЧЕМО ПО СПРАВЕДЛИВОСТІ"


- Яка робота запланована в Туреччині?


- Ми постараємося знайти баланс між тренуваннями і спарингами. Зрозуміло, що і те, і інше, приносить користь. Але грати тільки заради гри ми не станемо. Поки що ми домовилися про проведення п'яти контрольних матчів. Це нормально. Може, ще додамо по ходу збору, подивимося.


- "Маріуполю" вдасться зберегти місце в УПЛ? У вас додалося оптимізму?


- Так, оптимізм є. У нас є хороші зрушення, і ми ще багато зробимо. Але, ми хочемо, щоб у боротьбі за збереження прописки в еліті все вирішилося по справедливості – у спортивній боротьбі.


Олег Семенченко


,,По справедливості"? А зараз що, УАФ вас дискримінує, як фарм-клуб Шахтаря? По моєму навпаки.Десну он цілий рік з-за стадіону в Прем'єр -лігу не пускали, ви ж у цьому проблем не відчували...Де хотіли, там і грали....І арендованих гравців брали цілими командами, аж поки Чорноморець не зробив так само,аж тоді УАФ помітила ,,проблему"....