23 січня 2022 19:55
4

"Відсутність Миколенка впадала в очі". Ліверпульське видання про накипілі протести фанатів "Евертона" і проблемну оборону без українця

У суботу Евертон втретє поспіль поступився в чемпіонаті Англії, чим привів і без того розгніваних уболівальників в ще більшу зневіру.


Команда з синьої частини Ліверпуля мінімально програла Астон Віллі (0:1). І навіть легендарний Данкан Фергюсон, який тимчасово виконує роль головного тренера та користується авторитетом, не зміг поки повернути "ірисок" на переможний шлях у внутрішній першості.


Позбавлені смаку виграшів фанати Евертона в черговий раз показали своє невдоволення. На стадіоні "Гудісон Парк" з'явився банер із закликом відставки правління клубу. Як пише авторитетне мерсисайдське видання Liverpoolecho:


"Поки рано говорити, що подібної точки зору дотримується більшість шанувальників синіх, але точно ясно, що на трибунах посилюються протестні настрої.


Це почуття було очевидним ще до звільнення ненависного Рафаеля Бенітеса, а той, хто думав, що воно просто розсіється з відходом колишнього наставника Ліверпуля, був наївним.


Відчуття, що клубом не керують належним чином, переважає у деяких колах протягом деякого часу, але починає доходити до крайнощів протягом цього сезону.


І навряд чи серед уболівальників коли-небудь буде досягнутий справжній консенсус щодо чогось настільки спірного.


Однак слід сказати, що цей протест справив набагато більше враження, ніж відхід зі стадіону на 27-й хвилині переможного матчу з Арсеналом (2:1) у грудні. Тоді фанати провели свою акцію символізуючи 27 років без трофеїв (у 1995 році Евертон став володарем Кубка Англії).


Обидві акції переслідували одну мету - опір керівництву клубом. Вболівальники закликають мажоритарного акціонера Евертона іранського мільярдера Фархада Мошірі внести зміни в структуру синіх - в тому числі до складу ради директорів.


Але ніхто з правління не залишився після гри з "вілланами", щоб побачити вболівальників і почути скандування з обох сторін стадіону.


Однак ці думки не можна ігнорувати, пише видання, оскільки заява Мошірі, зроблена на початку тижня, була розцінена цією групою вболівальників як ухилення від вирішення питання.


Голова клубу, нагадаємо, розписався в прихильності Евертону, пообіцяв приплив інвестицій і будівництво нового довгоочікуваного стадіону.


Крім того, ряд гравців відмовився поспілкуватися з фанатами, але хтось, як Джонджо Кенні, звернувся до прихильників синіх і був зустрінутий оплесками.


"Що стосується безпосередньо футбольної складової, то тут у "ірисок" також не все гладко."


Пропускати зі штрафних - не рідкість для вболівальників синіх в цьому сезоні, але вони, ймовірно, не очікували, що Люка Дінь, який ще недавно був їхнім улюбленцем, виконуватиме вирішальний гольовий крос у штрафний майданчик, граючи проти них.


За це француз, що потрапив в опалу до Бенітеса, який був звільнений невдовзі після його продажу, був нагороджений пляшкою, що кинула з трибуни.


Однак захисна лінія як і раніше не відповідає очікуванням багатьох евертонців, і склад, що вийшов на поле в суботу, можливо, став для багатьох сюрпризом. Джерело зазначає, що зміни в захисній лінії з метою зміцнити оборонні редути, пожертвувавши атакою, не здобули успіху.


В обороні все ще чогось не вистачало. Не було відчуття колективної організованості та згуртованості.


Тут варто згадати, що два зимових новачки - Натан Паттерсон і Віталій Миколенко, правий і лівий захисники відповідно, не потрапили в заявку на гру. Видання сподівається, що вони зможуть забезпечити необхідну міць в майбутньому, але в суботу вдень їх відсутність впадала в очі.


Українець відправився разом з командою на стадіон, але з незрозумілих причин не був включений до складу синіх. Фергюсон на своїй післяматчевій прес-конференції не дав жодних пояснень такому рішенню.


Але щоб не було найголовнішою ланкою слабкого захисту, Евертону конче необхідно в найкоротші терміни вирішити проблему в обороні, резюмує джерело."


"Іриски" виграли лише один матч в АПЛ починаючи з 25 вересня (2:0 з Норвичем) — вищезгадану зустріч з Арсеналом. На цьому відрізку сині зазнали дев'ять поразок і лише три зуміли звести до нічиєї.


Крім того, Евертон продовжує боротьбу в Кубку Англії. Пройшовши в дебютному поєдинку Миколенко на Туманному Альбіоні в рамках 1/32 фіналу Халл Сіті (3:2), сині вийшли в наступний раунд, де зіткнуться з Брентфордом. Гра пройде 5 лютого в Ліверпулі.


Нагадаємо, що 22-річний українець вже провів два матчі за "ірисок". Захисник збірної України підписав контракт з Евертоном до 30 червня 2026 року. На його покупку англійський клуб розщедрився на 23,5 мільйонів євро, які надійшли на рахунки рідного для Віталія Динамо.

Перед важным матчем с Шотландией, на левом фланге защиты сборной получаем еще одного игрока без игрового тонуса, которые просиживают в запасе в своих клубах : Миколенко (Евертон), Михайличенко (Андерлехт), Корниенко (Шахтер)..... а вот Соболь ( Брюгге) теперь основной игрок, не дай бог травмы....конечно есть варианты с Зинченко (Манчестер Сити), тогда теряем в защите, или Матвиенко (Шахтер) тут теряем в атаке..... Думаю открывается шанс в сборной для Кравца (Спортинг Хихон), или пары Дубинчак/Вивчаренко (Динамо Киев), по моему мнению Вивчаренко теперь станет основным в Динамо К. А вообще очень хочется посмотреть на вариант из Спортинга Хихон с Кравецом слева, а Милованова справа в сборной, парни прогрессируют, и имеют стабильную игровую практику в своем клубе.
Сховати
Wiwisisilka, о чем Вы? Какой шанс у Вивчаренко? Он молодой, необеатаный футболист. Ему еще пахать и пахать. Все будет у Виталика хорошо. ЛЗ в сборной не проблема.
Сховати
Netflix, Вивчаренко основной левый защитник молодежной сборной Украины, 11 матчей в 19 лет. И сейчас имеет очень большие шансы стать основным в Динамо Киев. По примеру Забарного и Сироты, они тоже были молодые и не обкатанные футболисты, но их ставили в состав матчей Лиги Чемпионов, и они показали свое мастерство. Сейчас Забарный основной защитник сборной Украины в 19 лет. Сирота лидер Молодежной сборной Украины, и постоянно включается в расширенный список национальной сборной.
Хорошо что будет принимать решение главный тренер Петраков, а не вы.... вот когда будет у Миколенка все хорошо, а не такие обрезки, и ошибки, из за чего его даже в заявку не вносят на матч, тогда и нужно ставить в основной состав сборной, а не потому что он Миколенко... вот теперь ему нужно пахать и пахать, и учить английский....
Если вы внимательно читали, то что я написал ранее, то Соболь остался один, который будет способен на хорошем уровне закрыть позицию, Зинченко не надежен в защите, Матвиенко бесполезен в атаке при схеме Петракова, Корниенко не имеет игровой практики, и в сыгранных матчах за сборною, особо не впечатлил своей игрой. Далее я просто перечислил ближайший резерв новых кандидатов, которые могут получить свой шанс Кравец, Дубинчак, Вивчаренко....

Просто НЕОБХІДНО перечитувати текст після гугл-перекладача!!!