22 січня 2022 15:15

Забарний - найкращий футболіст України в категорії U-19 з унікальним досягненням

Проект Золотий Талант підбив підсумки восьмого (і останнього) в 2021 році щомісячного опитування і визначив кращого футболіста України листопада та грудня у віковій категорії U-19. Одинадцятий (!) раз поспіль гравцем місяця серед представників 2002 року народження та молодших став захисник київського Динамо та національної збірної — Ілля Забарний.


Гегемонія Іллі Забарного серед футболістів вікової категорії U-19 у рамках проекту Золотий Талант добігає кінця. Захисник київського Динамо виграв одинадцять (!) поспіль місячних опитувань, проведених проектом, і з гарантією у 99,99% буде визнаний кращим у цій категорії за підсумками 2021 року загалом. Але вже у 2022-му Забарний перейде до категорії U-21, а там доведеться конкурувати із Михайлом Мудриком, Анатолієм Трубіним та іншими талантами 2001 р. н. Такої тотальної переваги вже не буде.


Але ми маємо на руках результати опитування експертів за підсумками листопада та грудня, в якому Забарний потрапив до 118 анкет зі 133. Причому у 105 — під першим номером. Перевага над другим у рейтингу місяця виявилася космічною.


Нагадаємо, хто наші експерти. Це тренери, відомі у минулому футболісти, агенти та профільні журналісти.


Непоганий результат показав Владислав Ванат, якого згадали у 51,9% анкет (69 зі 133). До квартету кращих увійшли Даніель Ківінда та Олександр Яцик, які показали дуже результативну гру у листопаді та грудні за команди U-19: Ківінда — 6 голів, Яцик — 5. Причому перший — форвард, а другий — центральний півзахисник.


Стільки ж, як і Яцик, забив ще й Крістіан Бако, але він не потрапив до топ-5 — разом із Марком Сапугою, якого Леонід Кучук зробив гравцем основного складу львівського Руху (і не тільки його — наприкінці першої частини сезону-2021/2022 в основу зайшли і інші молоді та юні гравці). Бако та Сапуга програли із мізерним відставанням Денису Кузику: за кількістю потраплянь до анкет — 24:25, за кількістю балів — 37:38.


Повністю вгадали топ-3 рейтингу уболівальники, які голосували на офіційному сайті проекту та сформували свою колективну анкету. Її традиційно було враховано під час підрахунку балів.