18 січня 2022 14:55
3

"Коноплянці потрібно вибирати, що він хоче - золоту клітку або ігровий тонус": Воробей дав пораду вінгеру "Шахтаря" щодо подальшої кар'єри

Колишній нападник "Шахтаря" Андрій Воробей в інтерв'ю FanDay.net висловився щодо подальшого майбутнього Євгена Коноплянки.


- Андрію, як думаєте, чому у Коноплянки не вийшло в Шахтарі?


- Причина банальна - в Шахтарі дуже велика конкуренція. До того ж, коли Женя прийшов в клуб, він був не в ідеальній формі. У нього було мало ігрової практики в Шальке, і він прийшов в Шахтар не на піку своїх можливостей. Він просто не витримав конкуренції.


- Чия, по-вашому, була ініціатива запросити Коноплянку в Шахтар?


- Не знаю, хто його запрошував, але на той момент він був провідним гравцем збірної України. Також свою роль зіграв ліміт на легіонерів в УПЛ, плюс трансферна сума була невелика. Напевно, тренер і керівництво розраховували, що гравець допоможе і посилить команду. Тим більше Шахтарю в той час були потрібні креативні гравці на фланги.


- Як думаєте, що йому потрібно робити зараз, де продовжувати кар'єру?


— Важко сказати. Не знаю, чи вийде у нього за кордоном. Можливо, варто розглянути Туреччину. Якщо будуть пропозиції, то краще, звичайно, спробувати себе за кордоном. Жені однозначно потрібно щось міняти.


- З'явилася інформація, що він домовляється з Дніпром-1 або Металістом. Це буде хороший крок у його кар'єрі?


- Я б не сказав, що прямо хороший крок, але завжди потрібно рухатися з мертвої точки. Зараз у Жені такий вік, що ще хочеться грати. Думаю, він не загубиться в новому клубі, враховуючи той досвід, що у нього є. Можливо, у нього «відкриється» друга молодість, якщо тренер буде йому довіряти. Ще рано списувати його з рахунків. Женя сповнений сил, і я впевнений, що він себе ще покаже.


- У Дніпрі - 1 на його позиції виступає гравець молодіжної збірної України Олександр Назаренко. Чи зможе Коноплянка виграти у нього конкуренцію?


- У будь-якому клубі повинна бути конкуренція. Не може бути такого, що прийде в клуб і буде там єдиним гравцем на своїй позиції. Жені доведеться все доводити заново. Колишні заслуги потрібно забувати, починати працювати і доводити місце в складі. Враховуючи досвід і можливості Жені, він готовий витіснити Назаренко і посилити команду. У нього величезний потенціал. Я вважаю, що він ще не до кінця розкрився.


- Уявімо, що у Коноплянки взимку не вийде знайти новий клуб. Чи є у нього хоч маленька ймовірність поборотися в Шахтарі з Нересом, Соломоном і Мудриком за місце в складі?


— Навряд. Тренер вже бачить, що Женя програє конкуренцію іншим гравцям і малоймовірно, що він надасть йому шанс.


- Як вважаєте, може, Женя сам знизив до себе вимоги?


- Не можу сказати. Тут потрібно бачити тренувальний процес і як він себе веде в побуті. Зіграло свою роль багато факторів, включаючи травму. Поки він відновлювався після травми, на його місце прийшли більш перспективні гравці, які добре себе зарекомендували. Зараз йому чогось не вистачає, щоб виграти конкуренцію, може, тренер його не бачить у складі.


- Підводячи підсумки, можна сказати, що підписання Коноплянки в 2019 році-це провал менеджменту Шахтаря?


- Не вважаю це провалом. Провали були на інших прізвищах, не буду називати. На той момент клуб провів хорошу угоду. Коноплянка-це топ-гравець. Інша справа, що не пішло у самого футболіста. Тут треба розбиратися всередині колективу.


- Президент Дніпра - 1 говорив, що готовий розглянути варіант з Коноплянкою, але для цього йому доведеться піти на зниження зарплати. Як думаєте, готовий Женя до цього кроку?


- Жені потрібно вибирати, що він хоче — золоту клітку або ігровий тонус. У мене була схожа ситуація і я вибрав грати, а не сидіти на лавці. Хоча я тільки підписав новий контракт з Шахтарем і міг спокійненько сидіти ще чотири роки. Але я хотів грати і пішов у Дніпро, про що не шкодую. Женя зараз в такому віці, що йому потрібно грати, а грошей він і так вже заробив достатньо.




Читаю українською мовою текст, в якому є такі висловлювання: "Дружині однозначно потрібно щось міняти"; "Дружині доведеться все доводити заново"; "Дружині потрібно вибирати, що він хоче". Думаю до чого тут дружина? Не зрозумів, поки не переключив на російський текст. А там говориться, "Жене нужно...", тобто йому, Жені... Перекладач супер))
Сховати
Mike, перекладач в цілому непоганий, гугл зветься))
Сховати
Кепа, Згоден, що гугл непоганий перекладач, але для нього ще одну голову треба, щоб могла трохи редагувати текст.