18 січня 2022 14:36

На екваторі сезону: успіхи Яремчука та чотирьох інших легіонерів збірної України

За вікном середина січня, так що можна проводити проміжні підсумки нинішнього сезону. Нижче дані про результати легіонерів збірної України, які викликалися в команду в 2021 році. При цьому не враховуються наші футболісти, які виступають в топ-лігах і чемпіонаті Бельгії, результати яких zbirna,com розглянула окремо.


Роман Яремчук (Бенфіка)


Влітку форвард змінив Гент на Бенфіку. Португальці заплатили за нього 17 мільйонів євро, і ця угода стала другою найбільшою продажем в історії бельгійського клубу. За півсезону Яремчук провів 26 матчів у всіх турнірах, в яких забив сім голів при п'яти асистах.

Бенфіка на даний момент йде третьою в чемпіонаті, вже вибула з Кубка Португалії, але вийшла в півфінал Кубка Ліги. Також Орли залишили позаду Барселону в групі Лізі чемпіонів і тепер битимуться з Аяксом в 1/8 фіналу.


Тарас Качараба (Славія Прага)


У першій частині сезону захисник виступав за Славію на правах оренди, але взимку червоно-білі викупили його у ліберецького Слована за 800 тисяч євро. Качараба провів 22 поєдинки у всіх турнірах, в яких забив один м'яч.

Пражани зараз лідирують в чемпіонаті Чехії, пробилися в 1/4 фіналу Кубка. У єврокубках Славія стартувала в кваліфікації Ліги чемпіонів, але в підсумку опинилася в Лізі конференцій. Команда Качараби вийшла з групи і в плей-офф зіграє з Фенербахче.


Олександр Зубков (Ференцварош)


Вінгер проводить свій третій сезон в Угорщині. У нинішній кампанії Зубков відіграв 22 поєдинки, в яких набрав 3+6 за системою «гол+пас». Ференцварош на даний момент лідирує в національній першості, продовжує боротьбу в Кубку. У Лізі Європи Фраді зайняли останнє місце в групі.


Євген Макаренко (Фехервар)


Влітку хавбек змінив бельгійський Андерлехт на угорський Фехервар. За півсезону Макаренко провів 18 поєдинків, в яких віддав три асисти. Його команда займає четверту сходинку в чемпіонаті, продовжує боротьбу в Кубку, а також вилетіла в кваліфікації Ліги конференцій. До речі, за Фехервар разом з Макаренко виступає екс-гравець збірної України Іван Петряк.


Ігор Харатін (Легія)


Хавбек починав сезон у Ференцвароші, але був змушений в авральному порядку покинути розташування національної команди, так як в перший день вересня його продали в Легію. Сумарно за півроку Харатін провів за обидві команди 22 матчі, забив два голи і віддав два асисти.

Поки що сезон для діючих чемпіонів Польщі виходить провальним. Варшавці займають передостанню сходинку в таблиці, а також фінішували четвертими в групі Ліги Європи.


Володимир СЕРЖАН