17 січня 2022 23:57
1

Ігор ЙОВІЧЕВИЧ: "Дубінчак зараз є кращим латералем в Україні і одним з кращих в Європі"

Головний тренер "Дніпра-1" Ігор Йовічевіч в ефірі клубного Youtube-каналу розповів про початок підготовки до весняної частини сезону і про те, в якому стані перебувають наразі гравці команди. Також висловив свою думку щодо того, кого бачить на позиції Владислава Дубінчака, який повернувся з оренди до "Динамо" і хто може замінити в атаці Артема Довбика.


"План роботи вже є, ми з першого дня починаємо працювати і готуватися до гри з "Десною". Звичайно, умови, в яких ми є зараз – це не зелене поле, ми маємо бути обережними, адже манеж – це тверде покриття, тут все відрізняється від полів, які в нас будуть у Туреччині.


Вже працюємо над тактикою, над грою з м’ячем та без м’яча, відпрацьовуємо модель гри, зараз триває адаптаційний тиждень, як то кажуть, нульовий тиждень. Ций міскроцикл закінчиться двосторонкою між нами.


На даний момент всі присутні на тренуванні, немає жодного футболіста, який має пошкодження. Бачу, що в них є мотивація, ентузіазм і бажання продовжити ту роботу, яку ми почали.


Через від’їзд Дубінчака мали шукати йому заміну, Вантух нам по своїх характеристиках підходить, але хотілося б ще одного футболіста на цю позицію знайти, адже против "Динамо" Вантух не зможе грати, самі розумієте всі ці проблеми з арендованими гравцями. Хотілося б якомога менше розраховувати на арендованих футболістів, і щоб вони стали нашими власними гравцями.


Дубінчаку хотів би подякувати за те, що дав "Дніпру-1", він довів, що зараз є найкращим латералем в Україні і, як на мене – одним з найкращих латералів у Європі. Вантух на нього схожий – невеликого росту, вибуховий, вміє грати в футбол, інтелігентний, має футбольний інтелект. Думаю, він впорається з вимогами, які ми до нього маємо, зрозуміє нашу філософію, стиль гри.


А взагалі на кожній позиції я хочу мати два рівноцінних гравці, щоб зростала конкуренція і гравці підвищували рівень один одного.


Деякі ринки Україні не сильно відомі, той самий Маріо Чуже не був вже такий відомий. Але якість існує, він свого часу показав дуже великий потенціал, може сам собі створити момент, гол має в крові. Йому треба повернути віру в себе, щоб той потенціал, який йому передбачали років 3-4 тому, зміг бути реалізованим, щоб була рівноцінна заміна Довбику, щоб той міг відпочити в деяких матчах або коли має карточки. Він може зіграти на будь-якій позиції в атаці, отже для тренера це дуже вагомий ресурс", - сказав Йовічевіч.

Да чем там говорить... Дубинчак на карандаше у всех топ клубов)