16 січня 2022 22:52

Олександр Сирота про конкуренцію в "Динамо", виступ команди в Лізі чемпіонів, протистояння з Левандовські і перехід Миколенко в "Евертон"

Захисник "Динамо" Олександр Сирота ексклюзивно для "Динамоманії" розповів про конкуренцію з іншими центральними захисниками киян, виступ у Лізі чемпіонів, гру проти Роберта Левандовскі, а також прокоментував трансфер Віталія Миколенка в "Евертон".


- Ви та Ілля Забарний у першій частині сезону відіграли дуже багато матчів практично без ротації. У вашому випадку чим більше матчів, тим краще або все ж ближче до зимової перерви накопичується втома?


- Так, звичайно, для нас це тільки краще. Ми молоді і набираємося досвіду через кожен матч.

- Поступово повертаються в стрій Денис Попов і Микита Бурда. Конкуренція за місце в центрі захисту посилиться. Не боїтеся її програти або вона тільки посилить мотивацію більше працювати на тренуваннях?


- Конкуренція тільки додає мотивації. Однозначно. Вона завжди була, є і буде. Завдяки конкуренції гравці швидше додають.

- Незважаючи на невдалі результати "Динамо" в Лізі чемпіонів, в деяких матчах кияни заслуговували більшого. В якому з них, на вашу думку, команда показала свій найкращий футбол?


- Особисто мені сподобалися всі три домашніх матча Ліги чемпіонів. Особливо прикро було, звичайно ж, в матчі з "Бенфікою", коли забили на останніх секундах і м'яч не зарахували. Але і проти "Баварії", і" Барселони " ми грали непогано, особливо другі тайми. Можливо, якби так починали з перших хвилин, то результат був би іншим.

- Ви грали проти Роберта Левандовскі в Лізі чемпіонів, який поступився в боротьбі за "Золотий м'яч" Мессі. Яке враження справив на вас один з кращих форвардів світу?


- Рівень Левандовскі відчувається навіть, коли він без м'яча. Дуже розумний футболіст і однозначно кращий форвард у світі, граючи проти таких нападників, прогресуєш швидше .

- Як ви вважаєте, перехід Миколенка в "Евертон" - це серйозна втрата для "Динамо", або ті ж Владислав Дубінчак, Костянтин Вівчаренко здатні його замінити прямо зараз?


- Я дуже радий за Миколу, він заслужив перейти в такий клуб і чемпіонат. Я думаю, у нас достатньо кваліфікованих футболістів і впевнений, що всі вони гідні.