16 січня 2022 15:46

"Він вирішив просто отримувати зарплату, футбол для нього відійшов на другий план". Сабо назвав причину невдач Коноплянки в "Шахтарі"

Євген Коноплянка не поїхав на турецький збір Шахтаря і займається пошуком нового клубу.


Відомий тренер і експерт Йожеф Сабо ексклюзивно для Fanday.net поділився думкою про 32-річного вінгера "гірників".


- Йожеф Йожефович, чому у Коноплянки не вийшло в Шахтарі?


- У нього після Дніпра взагалі ніде не вийшло. Севілья, Шальке, Шахтар. Гравець не може набрати оптимальну форму і показати свої найкращі якості, коли так часто змінює команди. Шкода хлопця, тому що у нього є хороші футбольні якості і швидкість. Єдиний мінус - він слабкий у відборах. Не привчили його до гри в обороні.


- Як думаєте, Коноплянка не знизив до себе вимоги?


- Можливо, у нього десь провалився настрій. Таке буває, коли не ставлять до складу. Я взагалі здивувався, коли він переїхав до Шахтаря.


Він що не знав, що в Шахтарі є дуже хороші гравці і пробитися туди неможливо? Мені здається, в Шахтар його привела хороша зарплата.


Він вирішив отримувати зарплату, а футбол для нього відійшов на другий план. Зараз, напевно, він схаменувся або йому підказали: "Що ж ти, такий хороший футболіст, роки йдуть, а ти сидиш на лавці, іноді, взагалі не потрапляючи в заявку".


- Де Коноплянці варто продовжити кар'єру - в Україні чи Європі?


- Ну куди він піде в Україні? У Динамо зараз повно гравців, він там не пройде. У Дніпрі-1 у Йовичевича вже є склад, ідеальна побутова та ігрова дисципліна. У Зорю він навряд чи захоче. Думаю, йому варто пограти ще закордоном. Наприклад, в Бельгії або Туреччині.


Нагадаємо, що Коноплянка перейшов в Шахтар з Шальке у вересні 2019 року. Однак за цей час він провів за "гірників" всього 46 матчів, більшу частину часу перебуваючи в лазареті або на лавці запасних.


У поточному сезоні Коноплянка взяв участь всього лише в двох поєдинках "гірників" у кваліфікації Ліги чемпіонів, провівши на полі в цілому 47 хвилин.