16 січня 2022 12:09

Анатолій БИШОВЕЦЬ: "Не думаю, що після невдачі в "Дженоа" Шевченко отримає "вовчий квиток" на роботу з клубами"

Колишній футболіст київського "Динамо" Анатолій Бишовець у бесіді з кореспондентом "ВсеПроСпорт" прокоментував звільнення Андрія Шевченка з посади наставника "Дженоа".


Український фахівець працював в італійському клубі з 7 листопада 2021 року. В 11 матчах під його керівництвом команда перемогла лише раз, тричі зігравши внічию.


"Проблема в тому, що Шевченку запропонували очолити команду в критичній ситуації. Його згода була помилкою. Права на помилку в такій ситуації немає. Дуже складно в подібних обставинах переконати гравців і змінити ситуацію. У Андрія не було достатньо інформації для прийняття рішень. Все-таки робота в національній команді не дає такого досвіду. По собі скажу, що клуб - це дуже складно. Людські якості Шевченка, як я знаю, сповнені достоїнств, але він не зміг додати впевненості футболістам при відсутності результатів.


Не думаю, що після невдачі в "Дженоа" Андрій отримає "вовчий квиток" на роботу з клубами. Хочу побажати йому удачі в розвитку. Його потенціал проглядався у збірній України. Але, на жаль, для роботи в кризовій ситуації потрібно мати певні ефективні якості. Я стежив за тим, що відбувалося. В таких умовах тренер повинен зберігати впевненість і передавати її гравцям. Це властивість доступно окремим особистостям, що впливає на підопічних. Саме в "Дженоа" у Андрія цього не вийшло.


Звичайно, справа і в рівні гравців. Маючи у своєму розпорядженні футболістів недостатньої кваліфікації, яким багато чого не під силу, складно очікувати позитивного результату. Можливо, завдання оживити "Дженоа" була невирішувана. Ситуація вимагатиме аналізу, але оступився людина може виграти набагато більше, ніж коли є відносний успіх. Негативний результат - дуже хороший привід зробити правильні висновки", - сказав Бишовець кореспонденту "ВсеПроСпорт" Данилу Бороздіну.