15 січня 2022 08:48

Голландські клуби закликали владу скасувати заборону на відвідування ігор через ковіда. Вони готові самі відкрити стадіони

Голландські клуби Ередивізі і другого дивізіону закликали владу Нідерландів скасувати заборону на відвідування матчів через коронавірус. Iнакше футболісти загрожують тим, що самі демонстративно відкриють стадіон.


«Ми завжди були дуже люб'язні і співпрацювали, але терпець урвався. Знову і знову професійний футбол доводить, що він може відповідально організовувати матчі з публікою: без інфекцій, з хорошими і ретельними перевірками. У Гаазі з цим мало що робиться або взагалі нічого не робиться.


Ми більше не можемо грати без глядачів. У минулому сезоні це призвело до втрати сектором понад 100 мільйонів євро. І довгостроковий збиток серйозний. Дуже серйозний! Це позначається на нашому футболi? конкуренція з іншими країнами вже гостра. В решті Європи стадіони відкриті або частково відкриті. Поки ми маємо справа з тим же омікронним варіантом. Це робить конкурентну позицію практично неможливою.


Щотижня ми розважаємо 8 мільйонів голландців, але тепер це стало для нас практично неможливим. На даний момент ще немає 100% компенсації за всі матчі, які ми змушені грати без глядачів. Темп прийняття політичних рішень в Гаазі занадто повільний. Ми не можемо чекати цього. Демонстративниt відкриття стадіонів - неминучий наступний крок. Ми також зобов'язані цим нашим вірним прихильникам. Кожен клуб обговорить це зі своїм мером. Професійний футбол хоче бути почутим! Ми завжди хочемо займати конструктивну позицію, бути і залишатися частиною рішення. Навіть зараз", - наводить заяву клубів De Telegraaf.


У Королівському футбольному союзі Нідерландів відреагували на дану заяву.


"KNVB розуміє загрозу клубів знову відкрити свої стадіони для публіки, хоча це не дозволено відповідно до заходів по боротьбі з коронавірусом. Ми дуже добре розуміємо емоції в клубах.


Дослідження показують, що інфекцій на стадіонах немає. Відвідування стадіону безпечно при відповідальному дотриманні запобіжних заходів", - зазначили в Королевському футбольному союзі Нідерландів.