12 січня 2022 21:08

"МанСіті" - єдиний чемпіон з топ-8 ліг, чий дохід за сезон-2020/21 став вищим, ніж до пандемії

Аудиторська компанія KPMG проаналізувала фінансові показники чемпіонів топ-8 ліг за фінансовий рік-2020/21, що збігається з футбольним сезоном.

"Манчестер Сіті" став єдиним клубом, чиї доходи за вказаний період стали вище, ніж у попередньому сезоні, а також більше, ніж були в сезоні-2018/19 – останньому до пандемії коронавірусу. Дохід клубу склав 644 мільйони євро - це найвищий показник серед європейських клубів.

"Баварія" у звіті названа єдиним з цих восьми клубів, який отримав прибуток у зазначений період – 1,8 мільйона євро після сплати податків. Варто відзначити, що даних про прибуток або збиток "Манчестер Сіті" на момент створення звіту у KPMG не було, але сьогодні «городяни» опублікували свій фінансовий звіт, оголосивши про прибуток у розмірі 2,88 млн євро.

Найбільший збиток у "Інтера" - 245,6 мільйона євро.

Збиток "Атлетіко" за цей фінансовий рік склав 111,7 мільйона євро. У попередньому сезоні мадридський клуб втратив 1,8 мільйона євро. Таке погіршення фінансового становища клубу в першу чергу пов'язано зі скороченням доходів від трансферів.

Також у звіті були вивчені фінансові результати "Лілля" (Франція), "Аякса" (Нідерланди), "Спортінга" (Португалія) і "Бешикташа" (Туреччина). Ці чотири клуби показали збиток за звітний період.