3 січня 2022 22:50
1

Артем ДОВБИК: "У штабу Шевченка в збірній був такий рівень, що важко передати словами. Думав, що потрапив в "Реал"

Нападник "Дніпра-1" Артем Довбик згадав в інтерв'ю zbirna.com про дебютний виклик до збірної України.


- По юнакам мене викликали, але, як то кажуть, для кількості. Для тренувань. Як тільки гра - я завжди в заявку не потрапляю. Може, і програвав конкуренцію, але все одно було якось прикро. На поле, як правило, виходили тільки ті, хто був у "Динамо" і "Шахтарі". А я - в Черкасах, друга ліга.


У молодіжку поїхав транзитом через національну збірну. Спочатку потрапив в неї і був просто в шоці. Приїхав на базу "Дніпра", мені показали список. Не повірив. Думав, помилка - не в ту команду мене звуть. Але виявилося, що Андрій Шевченко звернув на мене увагу. Хоча, відверто сказати, мені було не по собі. Навіть страшно.


Зіграв п'ять ігор в УПЛ, розумів, що хоч і перспективний, напевно, але це було не зовсім заслужено. У Прем'єр-лізі вистачало хороших форвардів, які роками чекали виклику.


Незважаючи на те, що це був самий початок роботи Андрія Шевченка і його штабу, там з першого дня був такий рівень, що важко передати словами. Я думав, що потрапив в "Реал" з Мадрида. Другий раз приїхав в національну команду вже в кінці сезону, але навесні я забив шість м'ячів в 10-ти матчах і був більш впевнений в собі.


Міг і дебютувати в спарингу з Мальтою, там всім давали грати, але напередодні отримав пошкодження. Наступний виклик прийшов через чотири роки, вже перед Євро-2020.


У молодіжці грав не багато. Там команда вже була сформована, утворився кістяк. Ставку робили на хлопців 1996 року народження. Щось таке особливе не запам'ятав, але один гол забив - у спарингу зі збірною Словенії.

Не Артем, нельзя так говорить, некоторые чемпионы мира могут обидеться