28 грудня 2022 08:10

Легіонери збірної України в першій частині сезону: Едуард Соболь

Перша частина клубного сезону-2021/2022 для захисника бельгійського «Брюгге» та збірної України Едуарда Соболя вже традиційно минула стабільно.

Наш футболіст постійно був на видноті, входячи до основної обойми тренерського штабу. Із чотирьох турнірів, в яких брала участь його команда, українець зіграв у трьох (пропустив лише матч за Суперкубок Бельгії), а з 31-го поєдинку, що провів «Брюгге», Соболь з’являвся на полі у 22-х, причому у 12-ти відіграв від початку й до фінального свистка.

Так, із результативними діями в лівого захисника, який, як ми знаємо, полюбляє підтримувати атаки своїх команд, поки що складається не дуже. З іншого боку, один забитий м’яч і три гольові передачі, одна з яких припала на домашній матч групового раунду Ліги чемпіонів проти грізного й зіркового «Парі Сен-Жермен» (1:1), - не такий уже й поганий доробок для крайнього бека. Особливо якщо пригадати, що за весь минулий сезон у 37-ми поєдинках у складі «Брюгге» українець забив два м’ячі й віддав шість результативних пасів. Виходить, рівно половину свого ж результату Едуард уже набрав. Якщо після невеличких зимових канікул травми й хвороби оминатимуть нашого хлопця, можна сподіватися на більше.