27 грудня 2022 14:55
1

"Платити клаусулу ми не збиралися, про що відразу попередили Скрипника". Юрій Береза пояснив, чому головний тренер "Зорі" не прийняв СК "Дніпро-1"

Юрій Береза в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net розповів історію як Дніпро-1 намагався підписати контракт з Віктором Скрипником після відходу Дмитра Михайленка з посади головного тренера дніпрян.


"Михайленко створив команду, за якою просто не встиг. У Михайленка велике тренерське майбутнє, але в той момент він просто не встигав за розвитком Дніпра-1.


Ми програли Колосу за вихід в єврокубки. Тоді ми грали в Києві і не вгадали з воротарем - замість Юрчука випустили Кліщука. Якби зіграв Юрчук, впевнений, все склалося б по-іншому.


Ще до матчу з Колосом мої помічники, які розбираються у футболі краще, ніж я, говорили, що з Дмитром Станіславовичем потрібно приймати кардинальне рішення і прощатися. Тому що, в першу чергу, ми заважаємо його професійному розвитку.


У той момент я запропонував, щоб менеджмент вибрав тренера, який поведе за собою далі Дніпро-1. Одним з кандидатів був Віктор Скрипник. Ми з ним спілкувалися, і я дуже хотів бачити його головним тренером Дніпра-1".


Дмитро Михайленко очолював Дніпро-1 з літа 2017 року, він зміг вивести команду з другої ліги в УПЛ. Михайленко подав у відставку після домашньої поразки від ФК Маріуполь (1:2) в рамках третього туру УПЛ сезону 2020/2021.


Президент Дніпра-1 зізнався, що на той момент у Скрипника був чинний контракт із Зорею, і тому далі спілкування з фахівцем процес не пішов.


"На жаль, у світі великого спорту є контрактні зобов'язання, які потрібно виконувати. Ми готові були підписати угоду зі Скрипником, але у нього був чинний контракт із Зорею. Ми не втручалися в процес переговорів".


Дніпро-1 не був готовий виплачувати неустойку Зорі за розрив контракту Скрипника, так як у дніпрян немає для цього фінансових ресурсів.


"У нас же не багатий клуб. Платити клаусулу ми не збиралися і не могли, про що відразу попередили Скрипника", - заявив Юрій Береза в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net.

К сожалению, есть контрактные обязательства... Это реально Береза сказал? А без обязательств что-то вообще бывает? Очень хотел тренера, а платить не хотел - вот весь принцип.