25 грудня 2021 22:51
2

Блогер: "Iндивідуально Самба Діалло дуже талановитий в ногах, залишилося прошити його на рівні мізків"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розповідає про лідерів "Динамо" U-19,


Вінгери, як продовження історії про головних дійових осіб УПЛ, почекають. Пробіжимося по верхівках клубних чартів у наших малих.

Лідери Динамо U19 В сезоні
Очікувані голи (xG)

На відміну від дорослих у малих немає такої стабільності складу по всьому 2021-му, тому вибірка тільки по матчах чемпіонату і UEFA Youth League. У мінусі лише стартовий матч з Бенфікою, який в Україні ніхто не показував: Megogo мали право, але на той момент ще не було хайпа, вони і не витрачалися; клуб не міг на YouTube, прав не було. Показував клубний канал Бенфіки, але Wyscout так і не розжився записом для розбору...

3️ Кирило Попов - 6.66 xG (18 років)
Забив 6 (-0.66), в тому числі відзначився хет-триком у ворота Олександрії. 1078 хвилин

Формально основний форвард: починав у старті всі 5 зі своїх 5 матчів в ЮЛЧ, але всі 5 разів повний матч не відіграв. У чемпіонаті в старті виходив 9 разів (ще двічі на заміну), але до фінального свистка дограв лише двічі.

2️ Iгор Горбач - 6.71 xG (17 років)
Забив 7 голів (+0.29), і 4 з них після виходів на заміну.
804 хвилини

Взяв участь у всіх 6 матчах ЮЛЧ (1 у старті), але награв всього 81' хвилину. У чомусь схожа ситуація і з чемпіонатом, де повністю відіграв тільки 2 поєдинки з 16 (виходив на заміну в 10).
Загалом гідний backup для Попова, який часто пропускав цієї осені.

1️ Самба Діалло - 12.12 xG (18 років; 5 січня вже буде 19)
Забив 16 голів, хоча взагалі-то 17 - один в не обробленому матчі з Бенфікою (+3.78). У т.ч. 1 хет-трик і 4 дубля.
1522 хвилини

У цій темі є тривожні нотки, вплив Cамби на атаку занадто великий. З ним би добре уникнути тих же помилок, що були допущені при вихованні Гio. Індивідуально хлопець дуже талановитий в ногах, залишилося прошити його на рівні мізків. Поки в молодіжці не сильно противляться, щоб використовувати його голий талант, як тоді з Гio. У багатьох атакуючих моментах він часом захоплюється, і особливої проблеми в цьому поки не бачать поки дає результат. З автобусами в УПЛ буде складніше його давати, потрібно вчитися загравати Буяльського, наприклад, а таких алгоритмів у U19 немає. Царенко в ролі АП прекрасний, але його функції дуже відрізняються від того, що робить Буяльський.


Стартові позиції непогані - не можна говорити, що він жадібний при 8 асистах. Просто його енергію потрібно направити в більш енергозберігаюче русло: зараз занадто багато спалює в холосту, подібно сучасній іконі поп-культури Мудрику. Сподіваюся, у когось в Динамо це вийде.


Порівняння центрфорвардів із вінгером - сильно)) Але і не дивно. Можна було б порівняти із Мудриком. було б дійсно цікавіше.
Сховати
Чапыч, ну тут скорее не анализ и сравнение игровых характеристик, а рейтинг игроков молодежного состава по количеству XG.