25 грудня 2021 15:51

Артем ДОВБИК: "Не хотів повертатися в Україну з Данії, щоб говорили, що у мене не вийшло"

Нападник "Дніпра-1" Артем Довбик розповів, чому перейшов з "Мідтьюлланда" в "Сендерйюске".


"Я хотів перейти в оренду в "Дніпро-1", але ми порадилися, мовляв треба ще пробувати – якщо не вийде, то щось міняти.


Були такі думки, що зараз приїду в Україну, скажуть: "Як завжди – не вийшло, не витримав". Подумав, що ще раз спробую. Не хотів повертатися, щоб говорили.


Спробував, але потрапив в команду, де на мене спочатку ставили як на другого гравця, щоб виходив в кубку і страхував основного нападника в разі травми. У мене в контракті було прописано, що якщо не зіграю 50% ігор, клуб заплатить штраф. Я не зіграв, вони заплатили - для них це не було проблемою, ніби знали, на що йдуть. Ну Кубок Данії виграли - єдиний за всю історію команди.


Я був трохи фартовим в цьому плані - куди не приходив, були кубки, як з "Зорею" Бєльці, і стали чемпіоном другої ліги з черкаським "Дніпром". Але мене особисто ці перемоги якось обходили. Значить, все попереду.


В Україну я вже, напевно, більш професійним приїжджав. Перед тренуваннями і після треба все закачувати, щоб травми обходили стороною – там кожен робив свою програму. В Україні такого ще не було.


"Мідтьюлланд" не хотів мене відпускати, вмовляли залишитися, але я вже був налаштований їхати в Україну. Зі мною помічник президента завжди був на зв'язку, говорили, що бачать потенціал – мабуть відчували щось, тому залишили за собою 50% прав.


Але я відчуваю, що ще не сказав свого останнього слова в Європі. Є величезне бажання. Все буде, треба тільки працювати і йти до своєї мети", - сказав Довбик.