25 грудня 2021 08:26
1

Луческу перевершив Де Дзербі за найважливішим показником

Хто з футболістів дебютував за київське Динамо та донецький Шахтар у першій половині нинішнього сезону?


У літньо-осінній частині сезону-2021/22 українські гранди провели захоплюючу боротьбу за перше місце в чемпіонаті. Поки що Шахтар обходить Динамо - лідирує в таблиці, можна і перемогу гірників у Суперкубку пригадати. Обидві команди виступили в груповому етапі ЛЧ, де синхронно фінішували четвертими, пише zbirna.com.


Динамо (5)


Мірча Луческу за півсезону задіяв п'ятьох новачків. Всі вони прийшли в команду влітку. Серед легіонерів це венесуелець Ерік Рамірес і бразилець Вітінью, а також орендований у московського ЦСКА білорус Ілля Шкурін. З Ворскли прийшов найкращий бомбардир минулої УПЛ Владислав Кулач, з Колоса - Денис Антюх. Всі гравці дебютували за Динамо, але поки що особливих успіхів не мають, за винятком, мабуть, Вітінью.


Окремо можна відзначити потрапляння в заявку на один з матчів УПЛ 18-річного Олександра Яцика. Але в поточних умовах конкуренції підключати молодь в Динамо не поспішають.


Шахтар (4)


У Шахтарі в "основі" заграли літні новачки — бразильці Марлон і Педрінью, а також футболіст збірної Буркіна-Фасо Лассіна Траоре. Останній мав стати головним бомбардиром гірників у цьому сезоні, але через отриману у вересні травму вибув до кінця сезону. За всю трійцю донеччани виклали 40 мільйонів євро.


Єдиним дебютантом з України став Юхим Конопля, який влітку повернувся в Шахтар з Десни. Роберто Де Дзербі виділив правому беку 11 поєдинків, і той навіть встиг оформити дебютний гол за першу команду.

Сумнівна перевага. У кротів усі зазнчені гравці впсиались більш-менш, а у нас результат в цій опції прямує до 0