24 грудня 2021 23:41

Рангнік: "Не сказав би, що здивувався відсутності спортивного психолога у "Манчестер Юнайтед"

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Ральф Рангнік пояснив, для чого запросив до штабу команди спортивного психолога Сашу Ленсе.

"Я б не сказав, що здивувався відсутності спортивного психолога у "Манчестер Юнайтед". Знаю, що у Німеччині є чимало клубів, які не працюють зі спортивним психологом. Але для мене його наявність у клубі бачиться абсолютно логічним.

Якщо ти вважаєш, що думки гравців, співробітників або тренерів мають найважливіше значення, то для мене найбільш логічним рішенням бачиться наявність в клубі найкращого експерта в цій області. Це те, що потрібно, щоб допомогти гравцям мислити правильним чином і не мислити неправильним. Щоб гравці розвивалися, мозок має допомагати тілу виступати на кращому з можливих рівнів. Це частина головоломки. Це важливо для будь-якого топ-клубу, а "Манчестер Юнайтед" - один з найбільших клубів у світі.

У Німеччині у нас був випадок Роберта Енке, який покінчив життя самогубством, коли ще був голкіпером збірної Німеччини. Якщо дивитися на цей аспект футболу, то важливо, щоб у вашому штабі була знаюча людина", - цитує Рангніка Sky Sports.