23 грудня 2021 16:15

Гвардіола незадоволений щільним календарем: "Можливо, нам потрібен страйк. Для всіх бізнес важливіше благополуччя гравців"

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола висловився про щільний календар в АПЛ.


"Традиція Boxing Day в АПЛ важлива, я б не став її міняти. Проблема в розкладі в цілому. У гравців 2-3 тижні відпустки влітку, а потім знову починається сезон. Це перебір.


Сьогодні тренери будуть спілкуватися з АПЛ і телемовниками і вирішувати, що краще для всіх. Понад усе має бути благополуччя гравців.


Англія - єдина країна, яка не прийняла правило п'яти замін, тут грають з трьома. Чому? Ми хочемо захистити гравців, тому потрібні п'ять замін. Так набагато краще, враховуючи кількість ігор, але АПЛ та інші клуби висловилися проти.


Якби гравці і тренери могли прийти до угоди і влаштувати щось на зразок страйку... Словами проблему не вирішити. УЄФА, ФІФА, АПЛ, телемовники – для всіх бізнес важливіше благополуччя [гравців].


Простий приклад - п'ять замін. Назвіть мені хоч щось, що більше відповідає ідеї про благополуччя гравців. В АПЛ п'яти замін немає. Треба обговорювати це.


Можливо, нам потрібен страйк, щоб привернути увагу людей. Але я не думаю, що до цього дійде", – сказав Гвардіола.