14 грудня 2021 20:01
3

Олександр СЕВІДОВ: "Проти "Зорі" у "Динамо" спостерігалося емоційне виснаження"

Відомий український тренер Олександр Севідов поділився своїми думками про матч "Динамо" - "Зоря" (1:1).


- Аллахяр передав привіт "Динамо" на честь свого відходу з клубу І в пропущеному м'ячі є великі претензії до захисту, особливо до пари центральних. У штрафному майданчику, по центру, утворилася величезна дірка, порожнеча, де гравець прийняв м'яч стоячи спиною до воріт, подумав, розвернувся і забив. Не дозволено гравцям збірної, хоч і молодим – а молодість це швидкість і різкість – давати стільки часу супернику розпоряджатися моментом. Кількість захисників є, а якості відбору на п'ятачку немає. Ніхто не встиг закрити цей пролом.


В принципі, "Динамо" контролювало гру, за винятком відрізка на початку другого тайму, команда розслабилася та одразу ж пропустила. У ці 10 хвилин проглядалася розхлябаність, і як наслідок втрата м'яча на рівному місці. Щоправда, потім знову заволоділи ініціативою, почавши планомірно розгойдувати "Зорю". Луганці за рахунок грамотної організації гри, щільно і низько оборонялися, діючи на контратаках зуміли гідно відстояти нічию. За такою схемою вони грали проти "Буде/Глімт", це ж і застосували з "Динамо". І спрацювало. Зміна вектора тактичного плану виходить від того, хто у Скрипника залишився в наявності. Контролювати м'яч, як минулого чемпіонату, вже не виходить, пресингувати довго на половині суперника також не виходить, тому вони грають ритмічно. Все робиться на короткий проміжок часу.


"Динамо" перегравало суперника, створили достатню кількість моментів, щоб забити гол, але бездоганно грав Мацапура. Потрібно відзначити його прогрес, він виріс на очах, швидко додає у майстерності, добре діє як на лінії воріт, так і на виході. Ми пам'ятаємо як на початку, він припускався простих помилок. Як здалося, у "Динамо" спостерігається емоційне виснаження, вони біжать, намагаються, але немає тієї легкості, швидкості, з якої розпочинали чемпіонат. Тому зимова пауза їм потрібна, як повітря. 1:1 на користь "Шахтаря". Для "Динамо" негативний результат, а "Зорі" це плюс.

Кто только уже не был виноват: и Тымчук, и Мыколенко, и пара центральных! А сколько эта защита в этом матче сделала, только ЗАБИВАЙТЕ! 27 ударов по воротам!!! Где реализация? Где нападающие?
пофигизм, лень, и отсутствие яиц наблюдалось у игроков Динамо.