14 грудня 2021 17:39
3

УАФ планує обмежити кількість орендованих гравців і вирішити питання з єдиним телепулом

Виконком Української асоціації футболу затвердив зміни до регламентів змагань та регламентів з атестації, що стосуються клубів УПЛ та ПФЛ.


Так, за пропозицією Дирекції Української Прем’єр-ліги з наступного сезону до протоколу матчу можна буде вносити прізвища 23-х гравців та сімох офіційних представників клубу.


Також із наступного сезону вирішено поширити позитивну практику щодо повної автономності арбітрів від футбольних клубів у питаннях логістики та проживання, започатковану цього сезону в УПЛ, на змагання ПФЛ у першій лізі та Кубку України.


Крім того, Юридичному департаменту УАФ разом з УПЛ та ПФЛ було доручено вивчити питання щодо обмеження кількості орендованих гравців у клубах та доповісти про відповідні напрацювання на одному з наступних засідань Виконкому УАФ.


Також Виконком УАФ за пропозицією комітету з атестування футбольних клубів затвердив регламенти з атестації клубів УПЛ та ПФЛ у новій редакції. Зміни в них, зокрема, стосуються передачі маркетингових та телевізійних прав.


«Як відомо, днями в Будинку футболу пройшов круглий стіл, під час якого представники УАФ, ФІФА, УЄФА та європейських національних асоціацій обговорили низку актуальних питань. Так, відбулася дискусія щодо медіаправ у футболі. В Україні відсутній єдиний телевізійний пул, і ця ситуація добре відома, зокрема, в УЄФА. Під час круглого столу менеджер УЄФА зі стратегічного розвитку Олександр Кучерявий проаналізував поточну ситуацію із цього питання в нашій країні й підкреслив, що централізація медіаправ може збільшити доходи клубів і, відповідно, зробити внутрішні змагання більш конкурентоспроможними.


Більше того, УЄФА готовий надати власну платформу для тендера з продажу телевізійних прав в Україні. Переповідати вам історію виникнення цієї проблеми я не буду — ви всі в курсі, чому так сталося. Але зараз у нас немає іншого варіанту розвитку подій — нам потрібно ухвалити жорсткі рішення, за невиконання яких будуть застосовані дисциплінарні санкції. Це стосується не лише телевізійних прав — ідеться й про маркетингові права. Водночас нам потрібно прописати й жорсткі вимоги до транслятора, який переможе в тендері, що буде проводитися з допомогою УЄФА. Ми з вами плануємо, що з наступного сезону система VAR буде працювати на всіх матчах УПЛ, тому трансляція кожного матчу має відповідати досить жорстким технічним вимогам», — сказав під час засідання виконкому асоціації президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Сейчас десант динамовцев из Одессы уйдет и сразу забудут про существовании проблемы фармов. Будка ж это не фарм, это придаток кротобанды.
это все легко обходится трансфером с пунктом об обратном выкупе)
Коли був один Маріуполь, то ніхто ні про які обмеження навіть не задумувався. Тільки з'явився "Чорноморець", одразу забігали))