14 грудня 2021 15:33

Вік-енд для футболістів збірної України: голи Довбика та Буяльського й асист Гармаша

Минулого вік-енду українська Vbet Ліга пішла на зимові канікули, тоді як решта чемпіонатів, де виступають футболісти збірної України, яких Олександр Петраков запрошував на листопадові матчі національної команди, ще продовжують свій шлях 2021 року.

У п’ятницю, 10 грудня, у рамках 18-го туру української Vbet Ліги «Дніпро-1» Артема Довбика на виїзді розбив «Маріуполь» із рахунком 3:0. Нападник збірної України відзначився м’ячем, забитим із пенальті.

У суботу, 11 грудня, «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка в 16-му турі англійської Прем’єр-ліги здобув важку домашню перемогу над «Вулвергемптоном» (1:0).

У чемпіонаті України «Шахтар» на чужому стадіоні переміг «Олександрію» з рахунком 2:1. У складі гірників на полі з’являлися двоє збірників — Тарас Степаненко та Микола Матвієнко.

У неділю, 12 грудня, у 18-му турі чемпіонату Чехії «Славія» Тараса Качараби вдома здолала «Млада Болеслав» — 2:0.

Із рахунком 0:2 в 15-му турі чемпіонату Угорщини «Ференцварош» Олександра Зубкова поступився на виїзді «Дебрецену».

У вітчизняній першості київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» розписало нічию із «Зорею» — 1:1. У складі господарів м’яч провів Віталій Буяльський. Окрім нього, у лавах біло-синіх на полі перебували ще восьмеро футболістів збірної України: Георгій Бущан, Олександр Тимчик, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Олександр Караваєв та Денис Гармаш, що записав до свого активу результативну передачу.

Едуард Соболь у 18-му турі чемпіонату Бельгії допоміг «Брюгге» обіграти на своєму стадіоні «Зюльте-Варегем» (2:0).

Зрештою, у понеділок, 13 грудня, в рамках 17-го туру італійської Серії А «Спеція» Віктора Коваленка поступилася в Римі місцевій «Ромі» з рахунком 0:2.