14 грудня 2021 09:38

Матч "Динамо" - "Зоря" відвідали бійці АТО

Під час матчу календарного туру української Прем'єр-ліги між «Динамо» і «Зорею» у корпоративній ложі у статусі VIP-персон на запрошення президента столичного клубу Ігоря Суркіса перебували ветерани АТО.


Це діючі та колишні військовослужбовці, з якими взаємодіє Київський міський центр допомоги учасникам АТО. Деякі хлопці вже кілька разів бували на НСК «Олімпійський» під час домашніх матчів «Динамо», а сьогодні взяли з собою дітей.


На стадіоні почесних гостей радо зустріли представники офіційного фан-клубу «Динамо», які вручили усім динамівську атрибутику, зокрема шалики з клубною емблемою, тож гості могли вболівати за улюблену команду, як кажуть, по формі, з повноцінним екіпіруванням, в комфортних умовах, з частуваннями і напоями.

Перед початком матчу бійці зробили загальне фото на трибуні стадіону із подарунками, а також, затамувавши подих, слухали гімн України і самі співали слова.


Президент фан-клубу Сергій Михайленко висловив усім вдячність за те, що хлопці боронять кордони України та роблять усе можливе, щоб ми, цивільне населення, спали спокійно:


- «Динамо» давно співпрацює із Київським міським центром допомоги учасникам АТО. З багатьма хлопцями я знайомий не лише у рамках наших акцій, а й на футбольному полі у рамках спільних турнірів та товариських матчів, які проходили вже неодноразово. Дуже радий усіх бачити на останньому матчі нашої команди перед зимовою перервою.


Сергій Михайленко також побажав усім мирного неба, а також вкотре наголосив, що ця соціальна акція на підтримку військовослужбовців - далеко не єдина, і клуб і надалі піклуватиметься та допомагатиме їм.


На стадіон були запрошені представники футбольних команд, які брали участь у турнірі, у тому числі, їхні капітани. Серед гостей VIP-ложі був і Андрій Дащенко – головний фахівець центру допомоги учасникам АТО, теж колишній учасник бойових дій, який нині опікується про допомогу колишнім військовослужбовцям. Він розповів про створення турніру:


- Наприкінці 2014-го року прийшла звістка про загибель відомого представника ультрас та бійця Національної Гвардії України Олега Дідушка. Я познайомився із його братом та запропонував започаткувати турнір пам’яті загиблих жителів Голосіївського району. Ми провели перший турнір за допомоги та участі «Динамо». Цього року цей турнір відбудеться вже всьоме, з кожного я зберігаю деякі експонати, які планую передати до музею, що плануємо створити незабаром. Зокрема, це кубок фан-клубу «Динамо» Голосіївського району. Сподіваюся, разом із вами колись нам вдасться започаткувати і загальний турнір - Кубок фан-клубу «Динамо», який можна зробити благодійним. Сьогодні тут присутні капітани команд-учасниць – «Пироги», «Голосіївська родина», «Українські Кайоти» та «Українськи Койоти».


Гра із «Зорею» на «Олімпійському» подарувала всім присутнім на трибунах виняткові, незабутні емоції та позитивні враження, адже, незважаючи на нічию 1:1, вона вийшла цікавою та напруженою з великою кількістю небезпечних моментів.


Цього вечора наші герої знову стали душею та серцем «Динамо», активно підтримуючи команду в непростому матчі.


Фото - ФК «Динамо»