12 грудня 2021 08:10

Сергій ШЕБЕК: "Ледь не в кожному матчі є помилки, що змушує зі скептицизмом оцінювати прихід Ріццолі"

Суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Сергій Шебек звернув увагу на епізод матчу "Львів" – "Ворскла", у якому явно напрошувалася червона картка для гравця полтавської команди Павлюка. Але арбітр Ярослав Козик обмежився жовтою.

- Ми завжди говоримо, що арбітри повинні захищати футболістів на полі від грубих фолів, строго карати порушників. Однак в епізоді на 37-ій хвилині Козик чомусь проявив ліберальність, не вилучивши гравця "Ворскли" Павлюка. Він дуже грубо зіграв проти Зозулі, ризикуючи нанести його серйозну травму аж до перелому ноги, - взяв слово Сергій Шебек.

- Дивно, адже Козик перебував у добрій позиції, йому ніхто не перекривав огляд, тож суддя повинен був правильно оцінити та трактувати епізод. Чому помилився? Незрозуміло. "Ворскла" повинна була грати у меншості й це могло відбитися на результаті.

Що стосується моменту на 80-ій хвилині, коли гравці "Львова" апелювали щодо пенальті за начебто гру рукою Кане, то оцінювати його складно. Навіть чотири повтори з різних ракурсів на телебаченні не дали відповіді на запитання, якою саме частиною тіла зупинив м'яча Кане. А якщо не впевнені, то трактувати цей епізод як суддівську помилку не можемо.

Однак загалом тур поганий, це помітно вже зараз, хоча ще три поєдинки попереду. Ледь не в кожному матчі є вагомі помилки, що змушує зі скептицизмом оцінювати прихід Ріццолі у суддівський корпус України. Нічого не змінюється, - резюмував суддівський експерт.