10 грудня 2021 02:05
3

Час бити на сполох? Украина ризикує дуже скоро втратити привілеї у кваліфікаціях єврокубків

Як уже зазначалося раніше, Україна пропустила Сербію у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Тобто, наша асоціація вже не претендує на те, щоб чемпіон у сезоні-2023/24 отримав пряму путівку у груповий етап Ліги чемпіонів.


Також нагадаємо, що наш чемпіон буде проходити кваліфікацію у Лізі чемпіонів і у сезоні-202/23, що було відомо і раніше.


Але і на цьому негаразди України не закінчуються! І можна вже тихенько бити на сполох і кричати "Караул!".


Справа у тому, що 13-та країна у таблиці коефіцієнтів набагато гірша, ніж 12-та, на якій нині перебуває наша асоціація.


Представник 13-го місця буде стартувати у відборі Ліги чемпіонів не з раунду плей-офф Шляху чемпіонів, а з третього раунду - тобто, доведеться грати додаткові два матчі. У віце-чемпіона нічого не змінюється. Старт із того ж самого другого раунду Шляху представників ліг.


Відразу зауважимо, що за певних умов і 13-та сходинка може стартувати з раунду плей-офф. Але краще, як кажуть, синиця в руках.


Окрім того, якщо Україна втратить ще один рядок у нинішньому розіграші, то у сезоні-2023/24 переможцю Кубку України (або третій команді чемпіонату) доведеться стартувати у відборі Ліги Європи не з раунду плей-офф, а з третього раунду кваліфікації.


Але знову ж таки, можливий варіант, що представник України підніметься і буде стартувати з раунду плей-офф.


Ну і, нарешті, якщо Україна таки опуститься ще на одну сходинку, то у Лізі конференцій обидві команди стартуватимуть з другого раунду відбору. Зараз третє місце має привілей - старт з третього етапу кваліфікації.


Можна точно констатувати, що навесні варто вболівати проти швейцарського "Базеля" та бельгійського "Гента", адже саме ці дві команди можуть підняти свої асоціації вище України.

Давно пора! В нас караул не тільки з футболом, а майже зі всима видами спорту. А Ыкспертов пора розігнать
Який там " караул" ?.... Краще б Україну в єврокубках представляли три команди, то зароблені очки ділилися б на три..... А так все рівно постачальниками очків в корзину коефіцієтів від України є лише Динамо, Шахтар та Зоря ( хоча про нинішню єврокомпанію цього не можна сказати , про жодну з перерахованих команд- всі провалились...!), тож немає чого ділити зароблені бали ще на умовно-випадкові дві команди , які пробьються в єврокубки від України , (по типу Колоса,Ворскли, Олександрії), які потім вилітають в першому ж раунді від казахів чи фінів....
Сховати
SheriFF_2, в следующем сезоне будет Металлист, и думаю Днепр еще, будет по веселее.